PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Workshop Dotpainting

Datum: woensdag 8 mei 2024
Lokatie: Senioren Trefpunt, Molenveste 144, tegenover de molen
Tijdstip: 19:00 u – 22:00 u.
Kosten: € 20,00
Inschrijven: vóór 1 mei, incasso is op 6 mei

Dotpainting is een schildertechniek die uit stipjes (dots) bestaat. Wanneer je weet hoe je de verf het beste mengt en welke materialen je nodig hebt, kan je al van start. Even oefenen en voilà je maakt in korte tijd leuke dingen. Je zult merken dat het veel voldoening geeft en een beetje verslavend is.

Waar komt het vandaan?

Dotpainting is de traditionele teken- en schildertechniek van de Australische Aboriginals. Oorspronkelijk gebeurde dit op rotsen, boomschors, personen of in het zand. Vanaf het midden van de 20e eeuw heeft deze kunstvorm een nieuwe impuls gekregen doordat men gebruik ging maken van moderne middelen zoals acryl en doek. Met behulp van een stokje, een takje van een boom of zelfs een satéprikker wordt de verf op de ondergrond aangebracht, nadat de omtrek van de afbeeldingen van het verhaal in ruwe schetsen is ingetekend.

De workshop wordt gegeven door Monique Klaassen van 4Uniek (www.4uniek.nl) in het Senioren Trefpunt. We gaan 4 onderzetters maken om de techniek onder de knie te krijgen.

Kosten en inschrijving

Deelname aan de workshop kost € 20,00; dit is incl. materialen en koffie.
Om iedereen goed te kunnen begeleiden is er een beperkt aantal plaatsen, dus schrijf je snel in. Er is een maximale deelname van 20 personen. De inschrijving sluit 1 mei a.s.

Inschrijven