PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

PVGE Zangkoor

Leden: per 2-2-2022: 46 leden
Locatie: Buurthuis ’t Centrum in de Salderes
Tijdstip: voor details druk op onderstaande knop (Agenda en Kalender)
Contributie:  € 55,00 per jaar (in 2022 gratis)

Agenda en Kalender

Riek van Kollenburg was in oktober 2007 op het idee gekomen te starten met dirigent Toon Gruijters welke toen pas gepensioneerd was en wat wilde betekenen voor de gemeenschap van Best. Er werd besloten een projectkoor op te richten. Met optredens van twee keer per jaar. Eenmaal rond de Kersttijd en de andere rond Pasen.
Er waren snel 30 zangers beschikbaar welke ook wat koorervaring had en 15 leden hiervan zijn nog bij het koor. De eerste coach was Hans van Eck welke na één jaar deze taak overdroeg aan Rien van Hoppe. Lieve Callens zorgt al vanaf het begin dat alle leden de bladmuziek in hun map kunnen bewaren. Jan van de Maagdenberg bracht vele jaren humorvolle toelichtingen over de te zingen liederen en dat is sinds enkele jaren overgedragen aan Jan van der Vleuten. Evenzo had Toon Gruijters het stokje overgedragen aan onze huidige dirigent Jean Pennings welke ook al ruim zeven jaar op een geweldige manier dit verzorgd . Ook is Harrie Verschuuren al een 7-tal jaren onze vaste pianist en begrijpelijk onmisbaar.
We hopen dat we dit nog tot in lengte van jaren samen kunnen blijven doen bij de PVGE.

Repetitiedata:

De muziekcommissie heeft besloten dat we dit jaar van het Lenteconcert moeten afzien. Dit vanwege de coronatijd. De 1,5 meter afstand met mondkapje is geen haalbare kaart in de zaal. De gezondheid gaat bovenal en geen risico´s nemen is het belangrijkste. De leden zijn hiervan al op de hoogte gesteld.
Medio mei komen de leden bij elkaar op een middag voor een  gezellig samenzijn. We hopen in september te kunnen starten om in november een Herfstconcert te kunnen presenteren voor de leden van de PVGE en de gemeenschap van Best.

Wilt u meer informatie? Bel of mail dan met de clubcoach:

 

 

Rien van Hoppe
tel. 0499-311040
contact via e-mail

 

Meer zien van onze club kijk dan naar de foto´s gemaakt tijdens het lenteconcert in april 2019, in onderstaande groene balk, gebruik pijlen voor volgende of vorige foto. Foto´s op groot formaat zien, klik dan op onderstaande knop.

Foto’s 2019

PVGE Zangkoor - Lenteconcert 2019
Foto´s Jolien Wiertz