PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

PVGE Zangkoor

Leden: per 1-1-2023: 40 leden
Locatie: Buurthuis ’t Centrum in de Salderes
Tijdstip: voor details druk op onderstaande knop Kalender
Contributie:  € 55,00 per jaar

Jaarkalender

Riek van Kollenburg was in oktober 2007 op het idee gekomen te starten met dirigent Toon Gruijters welke toen pas gepensioneerd was en wat wilde betekenen voor de gemeenschap van Best. Er werd besloten een projectkoor op te richten. Met optredens van twee keer per jaar. Eenmaal rond de Kersttijd en de andere rond Pasen.
Er waren snel 30 zangers beschikbaar welke ook wat koorervaring had en 15 leden hiervan zijn nog bij het koor. De eerste coach was Hans van Eck welke na één jaar deze taak overdroeg aan Rien van Hoppe. Lieve Callens zorgt al vanaf het begin dat alle leden de bladmuziek in hun map kunnen bewaren. Jan van de Maagdenberg bracht vele jaren humorvolle toelichtingen over de te zingen liederen en dat is sinds enkele jaren overgedragen aan Jan van der Vleuten. Evenzo had Toon Gruijters het stokje overgedragen aan onze huidige dirigent Jean Pennings welke ook al ruim zeven jaar op een geweldige manier dit verzorgd . Ook is Harrie Verschuuren al een 7-tal jaren onze vaste pianist en begrijpelijk onmisbaar.
We hopen dat we dit nog tot in lengte van jaren samen kunnen blijven doen bij de PVGE.

Wilt u meer informatie? Bel of mail dan met de clubcoach:

 

 

 

Wim van Vlerken
tel. 06-3190 3259
contact via e-mail

 

 

Meer zien van onze club kijk dan naar een filmpje van ons optreden (gemaakt door Henriette Stoffelen) en enkele foto´s (gemaakt door Jolien) tijdens het concert ter gelegenheid van ons derde lustrum, gehouden op 4 december 2022. Foto´s op groot formaat zien, klik dan op onderstaande knop.

Foto’s 2022

PVGE Zangkoor - 3de Lustrum 2022
Foto´s Jolien Wiertz

Afscheid Jean Pennings bij PVGE Zangkoor

Vorige week moest Jean Pennings wegens gezondheidsredenen afscheid nemen van zijn PVGE koor dat hij vanaf 2014 had gedirigeerd. Hij werd toegesproken door PVGE voorzitter Cor van den Bosch, de tijdelijke dirigent Jan van der Vleuten, de muziekbladen verzorgster Lieve Callens, zijn vaste pianist Harrie Verschuuren en clubcoach Rien van Hoppe. Rien overhandigde hem een fles Joseph Guy en tevens een oorkonde van de benoeming tot erelid van het PVGE koor. Zijn vrouw ontving een mooie bos bloemen. Jean was zeer geroerd. Hij vertelde dat hij met pijn in het hart afscheid nam. Tot slot zong het koor op de muziek van “This is my song” een eigen gemaakte tekst als danklied.

Druk op de knop hieronder voor foto´s van het afscheid van Jean.

Foto´s