PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

PVGE Zangkoor

Leden: per 1-1-2024: 37 leden
Locatie: Buurthuis ’t Centrum in de Salderes
Tijdstip: voor details druk op onderstaande knop Kalender
Contributie:  € 55,00 per jaar

Jaarkalender en agenda

Ons voorjaarsconcert is op zondag 28 april in de Prinsenhof, van 14.00 tot 16.00 uur.
Meer informatie vind je hier.

Riek van Kollenburg was in oktober 2007 op het idee gekomen te starten met dirigent Toon Gruijters welke toen pas gepensioneerd was en wat wilde betekenen voor de gemeenschap van Best. Er werd besloten een projectkoor op te richten. Met optredens van twee keer per jaar. Eenmaal rond de Kersttijd en de andere rond Pasen.
Er waren snel 30 zangers beschikbaar welke ook wat koorervaring had en 15 leden hiervan zijn nog bij het koor. De eerste coach was Hans van Eck welke na één jaar deze taak overdroeg aan Rien van Hoppe. Lieve Callens zorgt al vanaf het begin dat alle leden de bladmuziek in hun map kunnen bewaren. Jan van de Maagdenberg bracht vele jaren humorvolle toelichtingen over de te zingen liederen en dat is sinds enkele jaren overgedragen aan Jan van der Vleuten. Evenzo had Toon Gruijters het stokje overgedragen aan onze huidige dirigent Jean Pennings welke ook al ruim zeven jaar op een geweldige manier dit verzorgd . Ook is Harrie Verschuuren al een 7-tal jaren onze vaste pianist en begrijpelijk onmisbaar.
We hopen dat we dit nog tot in lengte van jaren samen kunnen blijven doen bij de PVGE.

Wilt u meer informatie? Bel of mail dan met de clubcoach:

 

 

 

Wim van Vlerken
tel. 06-4954 8888
contact via e-mail

 

 

Ook clublid worden?

Meer zien van onze club kijk dan naar een filmpje van ons optreden (gemaakt door Henriette Stoffelen) en enkele foto´s (gemaakt door Jolien) tijdens het concert ter gelegenheid van ons derde lustrum, gehouden op 4 december 2022. Foto´s op groot formaat zien, klik dan op onderstaande knop.

Foto’s 2022

PVGE Zangkoor - 3de Lustrum 2022
Foto´s Jolien Wiertz

Lenteconcert van PVGE koor, weer een goed begin van de lente!

Op 30 april, een mooie zonnige lentedag, gaf het 31-hoofdig PVGE koor weer hun zoveelste Lenteconcert. Zij zongen een tiental liederen, van klassiek tot modern. Het koor is een projectkoor dat een paar keer per jaar optreedt onder leiding van dirigent Toon de Vos. Voor elke voorstelling repeteren ze zo’n keer of acht. Eens per jaar is er een lenteconcert en aan het eind van het jaar een kerstconcert ter gelegenheid van de kerstviering van PVGE Best. Afgelopen december gaven zij ook nog hun derde lustrum concert.

Zij hadden het Barbershop kwartet Unlimited uitgenodigd om een gastoptreden te geven. Begrijpelijk, want de lead-zanger is Toon de Vos. Zij zongen een tiental songs en ballads uit hun close harmony repertoire.

Foto´s

Afscheid Jean Pennings bij PVGE Zangkoor

Vorige week moest Jean Pennings wegens gezondheidsredenen afscheid nemen van zijn PVGE koor dat hij vanaf 2014 had gedirigeerd. Hij werd toegesproken door PVGE voorzitter Cor van den Bosch, de tijdelijke dirigent Jan van der Vleuten, de muziekbladen verzorgster Lieve Callens, zijn vaste pianist Harrie Verschuuren en clubcoach Rien van Hoppe. Rien overhandigde hem een fles Joseph Guy en tevens een oorkonde van de benoeming tot erelid van het PVGE koor. Zijn vrouw ontving een mooie bos bloemen. Jean was zeer geroerd. Hij vertelde dat hij met pijn in het hart afscheid nam. Tot slot zong het koor op de muziek van “This is my song” een eigen gemaakte tekst als danklied.

Druk op de knop hieronder voor foto´s van het afscheid van Jean.

Foto´s