PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Vreugde en verdriet

Gedeelde vreugd is dubbele vreugd, gedeelde smart is halve smart

De werkgroep Vreugde en Verdriet van de PVGE komt sinds jaar en dag op bezoek bij leden die hun blijdschap over vreugdevolle gebeurtenissen of hun verdriet bij ziekte en tegenslag met ons willen delen. Laat u het ons wel tijdig weten?

Gelukkig worden ook in Best steeds meer mensen ouder. Daardoor vieren ook meer echtparen binnen onze vereniging hun 50- of 60-jarig huwelijksjubileum. Als wij dat vernemen, maken we een afspraak voor een bezoek of receptie, feliciteren het bruidspaar namens de PVGE, maken een praatje en een foto, waaruit – na toestemming – een artikeltje in de Nieuwsbrief ontstaat. Zo blijft elk PVGE-lid op de hoogte van deze vreugdevolle gebeurtenissen.

Bij het overlijden van een PVGE-lid gaan we meer ingetogen te werk. Als we hiervan op de hoogte worden gesteld, sturen we een condoleancekaart en bezoeken zo mogelijk de uitvaartplechtigheid om namens de PVGE de laatste eer te betuigen aan de overledene en diens naasten te condoleren.
Bijna dagelijks zorgt de groep voor de bezorging van wenskaarten bij vreugdevolle of verdrietige gebeurtenissen alsook bij kroonverjaardagen van PVGE-leden.

De groep Vreugde en Verdriet wil voortaan ook graag een luisterend oor bieden aan mensen in een ziekbed: zij die in het ziekenhuis liggen voor ziekte, onderzoek of operatie – of daar zijn ontslagen maar nog alleen thuis moeten blijven liggen of die in een verpleegtehuis zijn opgenomen. Hiervoor heeft John Peeters zich beschikbaar gesteld. Maar dan moeten we wel geïnformeerd worden, welke leden een bezoekje van de PVGE aan het ziekbed op prijs stellen.

Geef informatie door aan onze contactpersoon:  Marie-Louise Matheeuwsen, tel. 0499-395036, contact via email