PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Neem een kijkje in het Nortonmuseum

Datum: vrijdag 24 november, 2023
Lokatie: Norton Museum, Nieuwstraat 35
Tijstip: 14.00 uur (ontvangst met koffie en vlaai)
Kosten: € 8,00
Inschrijving: tot vrijdag 17 november, maximaal 25 deelnemers
Informatie: René Hendriks, Tel. : 06-29187764

Inschrijven

Je bent er vast wel eens langs gereden: het mooi gerestaureerde pand aan de Nieuwstraat tegenover café d’n Ekker. Het is het geboortehuis van Albert van der Heijden. Albert kreeg de gelegenheid om zijn ouderlijke huis en het naastliggende huis van zijn oom (tweelingbroer van zijn vader) over te nemen. Nu zijn beide woningen gerestaureerd en in de staat gebracht zoals ze 125 jaar geleden door Alberts grootouders waren gebouwd.
In de ene helft woont Albert met zijn vrouw Marij. De andere helft van het pand herbergt de grote collectie Norton motorfietsen (van 1925 tot 1988) en antieke fietsen (van 1895 tot 1945) die Albert in de loop der jaren verzameld heeft. Elke eerste zaterdag van de maand is zijn museum open voor iedereen die er een kijkje wil nemen.

Een paradijs
Voor motorliefhebbers is dit museum een waar paradijs. Maar ook als je niets met motoren hebt is het de moeite waard om een kijkje te nemen. Ooit kwam een bezoekster met een ietwat zuur gezicht binnen en gaf direct te kennen dat ze alleen meekwam omdat haar man dat zo graag wou. Gaandeweg werd ze steeds enthousiaster, door de anekdotes die Albert vertelde, maar ook door de historische details in het pand en de gevarieerdheid van de collectie. Man én vrouw gingen uiterst tevreden weg.

Wanneer en waar?
Wil je er ook wel eens een kijkje nemen? We hebben geregeld dat Albert speciaal voor ons de deur opent op vrijdag 24 november. We worden om 14:00 u ontvangen met koffie of thee en een lekker stukje vlaai. Daarna krijgen we een rondleiding langs alles wat het museum te bieden heeft. Als we genoeg hebben van alle verhalen steken we de straat over om bij café d’n Ekker nog een afzakkertje te nemen. Het eerste rondje is bij de prijs inbegrepen.

Kosten en inschrijven
De bijdrage voor deze stoere en gezellige middag bedraagt € 8,00 per persoon. Dit bedrag wordt op 20 november afgeschreven van je rekening.
De inschrijving sluit vrijdag 17 november of als het maximale aantal van 25 deelnemers is bereikt.
Wacht dus niet te lang met inschrijven!