PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Fietstocht rondom Best

Datum: 18 mei 2022, vertrek 9:30 uur, vanaf de Prinsenhof
Informatie: René Hendriks, tel 0499-371343
Inschrijven: vóór 11 mei, kosten € 5.00 p.p., incasso 16 mei

Inschrijven

Op 18 mei organiseert de evenementencommissie een fietstocht langs bijzondere plekken in en rondom Best. Adrie Brands zal onderweg interessante verhalen vertellen over de gebieden waar we doorheen fietsen.
We vertrekken vanaf de Prinsenhof om 9:30 uur en zullen tijdens de tocht een pauze inlassen waarbij we een kopje koffie met wat lekkers erbij kunnen nuttigen.
We fietsen eerst naar Aarle – zeg maar Aorzel – waar Adrie vertelt over het ontstaan en de ontwikkeling van deze van oorsprong boerengemeenschap, waarvan het landschap nog niet verpest is door ruilverkavelingen. Daarna steken we over naar de Heikant en de ruigere natuur van de Aarlese Heide.
Verder fietsend vertelt hij over het ontstaan van het Batadorp en het Wilhelminadorp. Dan gaat het verder naar het heide- en bosgebied tussen Best en Son waar we stil staan bij de gevechten die hier gedurende WO II hebben plaatsgevonden en het verhaal van Joe Mann en het monument dat ter zijner ere is opgericht. Van daaruit komen we uit bij de Vleut waar hij uitleg geeft over de ontginningen die er vanaf 1900 hebben plaatsgevonden en de ontwikkeling van de natuur ten noorden daarvan.
Het maximaal aantal deelnemers aan deze fietstocht is 20. Deelname kost € 5.00 per persoon. Dit bedrag wordt op 16 mei van je rekening afgeschreven. Inschrijven kan tot 11 mei via onderstaande groene knop of het inschrijfstrookje in de Actief van April, in te leveren bij René Hendriks op Zevensprong 31 Best

 

Inschrijven