PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Datum: 6 mei 2023
Vertrek: 10.00 uur bij EEHT – naast de molen
Kosten: € 25,00
Inschrijven:
voor 29 april.

Inschrijven

De evenementencommissie organiseert dit jaar weer een fietspuzzeltocht. Het is gelukt om een mooie route te bedenken, iets langer dan vorig jaar, maar ook met een gewone fiets prima te doen. We hopen op een gezellig voorjaarszonnetje, maar ook bij minder mooi weer is de tocht leuk om te fietsen.

Start bij EEHT – naast de molen.
Je wordt op zaterdagochtend 6 mei om 10.00 uur verwacht bij lunchroom EEHT aan de Heilig Hartstraat 1 in Best, naast de molen. Hier krijg je onder het genot van een kopje koffie of thee uitleg over de route en de puzzelvragen. In overleg maken we groepjes van ongeveer 4 personen.
Met deze groep leg je de route af, die het knooppuntensysteem volgt. Je krijgt een routekaart mee en een puzzelformulier met foto’s van plaatsen langs de route. Rustig fietsen en goed kijken zodat je geen foto mist. Als je een fotoplek herkent, beantwoord je samen de gestelde vraag over deze plek.

Auwerwetst gezellig
Na ongeveer 17 km eindigt de puzzeltocht bij de Gasthuishoeve. Als alle groepen binnen zijn gaan we samen genieten van een lekker en gezellig lunchbuffet met onbeperkt koffie, thee, melk en jus d’orange. Je kunt nog even napraten over de antwoorden op de vragen, maar dan moet alles worden ingeleverd, zodat de jury aan het werk kan.
Na de lunch maken we nieuwe groepen van ongeveer 6 personen. Met deze groep leg je een AUWVERWETST GEZELLIG spellenparcours af. Je gaat onder andere ‘spijker slaan’, ‘hoefijzer werpen’ en ‘klumpkes vissen’.  Doe zowel voor de fietspuzzeltocht als voor het spellencircuit je best, want behalve de eeuwige roem is er ook nog een prijsje te winnen.
Na het spellenparcours, om ongeveer 15.00 uur, is de prijsuitreiking. Hierna kun je als je wilt, op eigen kosten, nog een drankje nuttigen voordat je nog de 8 km terug naar Best fietst.