PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Bezoek museum Klok en Peel

Datum: dinsdag 16 augustus, aanvang 11.00 uur
Vervoer: op eigen gelegenheid (Adres: Ostadestraat 23, Asten)
Informatie: René Hendriks, tel 0499-371343
Inschrijven: vóór 30 juli, kosten € 24,45 met MJK en € 32,45 zonder MJK, incasso 12 augustus

Inschrijven

Op  dinsdag 16 augustus  gaan we op bezoek bij een bijzonder museum, het Klok- en Peelmuseum in Asten, bestaande uit de collectie Klok en collectie Peel.

Collectie Klok

Nog voor je het museum binnenkomt hoor je al een klokkenspel vanuit de museumtuin. Binnen zie je allereerst klokken en beiaards. Hiervan bezit het museum de grootste collectie ter wereld. Zowel westerse klokken, vooral uit de Lage Landen, als klokken uit andere culturen zoals Azië, in het bijzonder China. Gezichtsbepalend voor het museum is een indrukwekkend astronomisch kunstuurwerk. Ook is in het museum de bijzondere, in Asten gegoten, klok van de Notre Dame te zien.

Collectie Peel

Het tweede deel van het museum laat de natuurhistorie van de Peel zien o.a. de paleontologie en de flora en fauna van ZO-Brabant en Midden-Limburg. Het bestrijkt een tijdlijn vanaf miljoenen jaren geleden, toen de voormalige Peel aan zee lag, wat nog zichtbaar is via fossiele vondsten, zoals een levensgroot mammoetskelet en een gouden helm. Ook zie je de veranderingen in het landschap met daarin de cultuurhistorische rol die de mens heeft gespeeld. Dat wordt duidelijk uitgebeeld in een film die je kunt bekijken. Vooral de verzamelingen insecten en de paleontologische collectie hebben een bijzondere en hoge natuurhistorische waarde. Er zijn deelcollecties van vogels, zoogdieren, reptielen, amfibieën, vissen en fungi.

 Dagindeling

We worden ontvangen om 11.00 uur. Iedereen gaat er op eigen gelegenheid naartoe. Het adres is Ostaderstraat 23, 5721 WC Asten. Als je met iemand mee wil rijden, moet je dat zelf afspreken of kenbaar maken op het inschrijfformulier en dan zullen wij dat proberen te regelen.

Bij binnenkomst zullen we ontvangen worden met koffie/thee en vlaai met slagroom. Halverwege staat er een lunch voor ons klaar bestaande uit soep van de dag, wit of bruin broodje, krentenbol, beleg ham/kaas/zoet en twee kopjes koffie/thee, glas melk of jus d’orange. We zullen rondgeleid worden door twee gidsen: de een voor de Klokken, de ander voor de Peel.

Kosten en inschrijving

De arrangementsprijs bedraagt € 24,45 met MJK (Museumjaarkaart) en € 32,45 zonder MJK. Gelieve dit op te geven bij inschrijving. Het bedrag zal op 12 augustus afgeschreven worden van je rekening.

Inschrijven