PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Afscheid van clubcoach Theaterclub PVGE Best

Foto’s

Wim Zijlstra kreeg 20 jaar geleden een leuk idee: “Wie wil er samen naar het theater”. Binnen PVGE Best sloeg dit idee aan, en Wim werd coach van de theaterclub. Het aantal leden steeg en steeg tot 135 leden. Hoe organiseerde hij dat en kreeg hij zoveel enthousiaste leden?

Vijf keer per jaar maakte hij afspraken met theaters in de regio, reserveerde daar een groot aantal plaatsen en nam deze plaatsen af naar gelang er leden hadden ingeschreven. Hij zorgde voor de kaartjes. Hij zorgde voor vervoer per bus als het theater buiten onze gemeente lag. Daarvoor had hij een goede band opgebouwd met de buschauffeur die hij inhuurde. Met het theater sprak hij af dat zijn gezelschap in een speciale ruimte de pauze door kon brengen, en hij zorgde ervoor dat de bestelde drankjes klaar stonden. Deze ruimte bleef gereserveerd voor de nazit, waarbij drankjes en bitterballen werden geserveerd. Eén keer per jaar zorgde hij voor een gezamenlijk diner, aansluitend aan een voorstelling. En als de kas het toeliet, dan was dit diner gratis voor degenen die hadden ingeschreven. Deelnemers vulden bij het boeken een machtigingsformulier in en daarin waren de kosten voor kaartje, busvervoer, drankjes en bitterballen inclusief. Mensen voelden zich heerlijk verwend en hoefden nergens naar om te kijken.

Zondag 22 oktober nam hij afscheid van zijn trouwe leden en oud-leden met een laatste voorstelling in ’t Tejaterke. Daarvoor had hij ze uitgenodigd voor een muzikale voorstelling en een afsluitend buffet. Vijftig leden en negen oud-leden van de door de Coronatijd afgeslankte theaterclub, hadden ingeschreven voor de voorstelling van het Trio John Desmares en het aansluitende buffet. Vanaf drie uur heette Wim en zijn partner Nelleke iedereen welkom bij binnenkomst. In de foyer konden zij alvast een kopje koffie of thee nemen. Om half vier meldde Wim dat de zaal open was en dat iedereen een plaatsje kon zoeken.

Het werd een voorstelling met veel Franse Chansons, Duitse, Spaanse en Engelse nummers. Wim had bij de samenstelling van het programma het trio verzocht een aantal melodieën te brengen die wij als publiek goed kennen en waarop wij konden meezingen of klappen. Aan het eind was er voor Wim een speciaal lied geschreven door John Desmares. Een persoonlijk lied met het refrein “laat hem zijn gang maar gaan”. Ook dit werd luid meegezongen door de aanwezigen in de zaal. Hierna nam de voorzitter van de PVGE Best het woord. Cor van den Bosch memoreerde, terwijl op groot beeld een fotoshow draaide, de 18 jaar dat de theaterclub onder leiding van Wim in volle bloei verkeerde. Daarbij hoorden cadeaus en een envelop met inhoud voor Wim en een mooie bos bloemen voor Nelleke.

Wim zelf bedankte iedereen en speciaal de vrijwilligers die verschillende taken hadden uitgevoerd ter ondersteuning, van zijn functioneren als clubcoach, het jaarlijks kiezen van theaterstukken, het publiceren, het administreren van nieuwe leden, de ondersteuning door de penningmeesters, bezorging van de uitnodigingen voor mensen die geen email hebben en meer. En dankte ook de Voorzitter voor zijn aanwezigheid bij zoveel activiteiten en het Bestuur en die personen die onze PVGE met meer dan 1200 leden levendig houden. Voor hen had hij een speciale attentie. Voor alle aanwezigen had hij nog een aandenken aan de theaterclub. Hij vroeg  de voorzitter het aandenken aan de leden van het Bestuur te overhandigen.

Daarna was het tijd voor het warm en koud buffet. Dit werd geserveerd in de foyer van ’t Tejaterke. Het zag er allemaal prachtig uit en het smaakte iedereen goed.

Tja maar wat nu? Wim heeft (nog) geen opvolger.

Welke enthousiaste vrouw/man die graag naar theater gaat samen met gelijkgestemden en beschikt over een beetje organisatietalent gaat ons, theaterliefhebbers, helpen om de club weer voort te zetten? Wim merkt daarbij op “In dit mooie Dorp Best, dus dichtbij, is er een goede keuze uit mooie voorstellingen te maken, of zelf te organiseren.”

Verslag Jolien Wiertz