PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Het is alweer heel lang geleden, 2005 om precies te zijn dat ik de theaterclub heb opgericht. Als bestuur hadden we het ons als taak gesteld om PVGE Best te voorzien van een aantal clubs. Zo kwam ik op het idee een club op te richten om met een gezelschap op stap te gaan naar theaters in de wijde omgeving van Best. En dat het vervoer per bus zou zijn. Na veel bellen over mogelijkheden prijzen en rekenen hoe dat rendabel kon zijn bleek dat 25 personen het minimum zou zijn. Gelukkig bleek na publicatie dat er meer dan 25 personen zich hadden opgegeven voor de club.

Onze eerste reis was naar Veldhoven Theater de Schalm, waarbij we een “klucht van Jon van Eerd“ bijwoonden, een succes mag je wel zeggen. Daarna stonden er elk jaar 5 voorstellingen op het programma, waarbij we theaters in Uden, Oss, Oisterwijk, Helmond, Breda, Eindhoven en natuurlijk in Best.bezochten. Ieder jaar met een etentje er bij. Nu na vele jaren en ook magere Corona jaren staan er meer 70 busreizen op de teller en meer dan 20 theaterbezoeken in Best.

Nu na zoveel jaren de kar te hebben getrokken, ik ben nu 84 jaar, is het tijd het stokje door te geven. Echter dit jaar 2023 blijf ik nog theater voorstellingen aanbieden hier in Best. Bestemmingen buiten Best staan, door het ontbreken van goede voorstellingen, niet op het programma.

Wie neemt het van me over? Het zou fijn zijn dat de club die nu nog 72 leden telt, wordt overgenomen. Hierbij denk ik aan aantal personen, om het werk wat te verdelen. Ik kan u dan nog behulpzaam zijn als dat gewenst is.

Met een vriendelijke groet.
Wim Zijlstra, coach van de PVGE Best Theaterclub.