PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

75 jaar PVGE, dat gaan we vieren!

Hoe begon het?

In 1948 werd onze vereniging opgericht. Toen nog voor de gepensioneerden van Philips en met als enige vestigingsplaats Eindhoven. De vereniging groeide als kool en vanaf de negentigerjaren ontstonden in de gemeenten rondom Eindhoven de verschillende afdelingen. Ook werd losgelaten dat alleen Philips gepensioneerden lid konden worden en werd het een open seniorenvereniging voor iedereen van 50-plus.

Waar staan we nu?

De afdelingen zijn inmiddels uitgegroeid tot zeven lokale verenigingen in Aalst-Waalre-Valkenswaard, Best, Eindhoven, Helmond, Nuenen, Son-en-Breugel en Veldhoven, die allen gezamenlijk in PVGE-koepelverband de totale vereniging vormen. Met in totaal bijna 9000 leden. We hebben maar liefst 130 clubs van fotografie tot motortochten en van vilten tot Nordic Walking. Daarenboven worden in alle lokale verenigingen nog maandelijks evenementen georganiseerd en is er persoonlijke ondersteuning van administratie tot contacten met de gemeente. We zijn dus een springlevende vereniging die met recht een feest gaat vieren voor haar 75 jarig jubileum.

 

Wat gaan we doen?

Ons jubileum gaan we in drie fasen vieren. We beginnen op 31 mei met een groot feest in het Parktheater. Met optreden van Wim Daniëls, Muziekgroep The Mummers en van koren, line dance – en Tai-Chi groepen van eigen leden. Op 9 juni hebben we vervolgens een symposium in de grote zaal van de Technische Universiteit, een bijeenkomst waar de belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen voor senioren worden toegelicht door specialisten van nationale bekendheid. Aansluitend in de maanden juni tot en met september zullen alle lokale verenigingen een grote feestelijke open dag organiseren. Uiteraard is bij alle festiviteiten iedereen welkom, dus noteer de datums van 31 mei en 9 juni!