PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Fietspuzzeltocht

Puzzelfietstocht naar de Gasthuishoeve: leuk én boeiend

In groepjes van 4 stonden we op 22 april bij het station startklaar voor de puzzelfietstocht.  Het weer zat mee, droog en bij tijden zonnig, maar nog wel een beetje koud. Elke groep kreeg de routebeschrijving mee en 6 foto’s van onderweg te zoeken plekken. De groepen vertrokken korte tijd na elkaar. In het begin was het even wennen dat je niet hoefde te stoppen als de groep voor je iets aan het bekijken was, want elke groep had andere foto’s van de plekken om te zoeken.

Onderweg werd er druk gediscussieerd en gekletst: Waar staat dat gevraagde telefoonnummer nou? O, het staat gewoon op het bordje, we hoeven niet te googelen. Waar is eigenlijk het volgende knooppunt?  Woont daar nu een hovenier of een alpacafokker? Is dit soms een strikvraag? Zijn tomaten fruit of groenten?  Ook bedachten alle groepen onderweg een groepsnaam en  maakten ze een schatting van het aantal edelherten dat er nu in de Mortelen rondloopt.

1e prijs voor de ‘Kneuters’

Na de nodige discussies op de fiets kwam elke groep aan bij het eindpunt: de Gasthuishoeve. Daar dronken we in afwachting van de rest alvast een kop koffie of thee. Toen iedereen binnen was werd een heerlijk lunchbuffet geopend. Lekkere verse tomaten- of kerriesoep met perzik, of als je wilde allebei. Voor iedereen een kroketje, vers gebakken brood (het was nog warm), lekkere broodjes en allerlei beleg.

Toen iedereen voldaan was volgde de prijsuitreiking. De groep ‘De Kneuters’ ging er met 11 punten en de beste inschatting van het aantal edelherten (meer de 70!) met de 1e prijs vandoor. Ze kregen elk een flesje van een uniek biertje, dat op de Gasthuishoeve zelf gebrouwen was.

Wonderlijk

Na de prijsuitreiking was het nog niet afgelopen. We kregen in twee groepen een rondleiding door de Gasthuishoeve door eigenaar Erik van de Hurk en – zoals hij dat zo mooi zei – ‘ons vrouw’ Marca. Wonderlijk was wat we hier zagen. Alles was er door Erik in de overdekte hal eigenhandig opgebouwd: een marktplein, een klompenmakerij, een bierbrouwerij waar nog echt verschillende soorten bier werden gebrouwen, een café van vroeger, het oude postkantoor van Sint-Oedenrode en nog veel meer. En daarnaast nog een tweede overdekte, verwarmde hal waarin hij een weelderige mediterrane tuin had geschapen.

Zo konden we, terugfietsend naar Best, terugkijken op een prachtige dag.

Meer foto´s zien, gebruik onderstaande knop.

Foto´s fietspuzzeltocht