PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Workshop Kerstbloemstuk

Donderavond 8 december kwamen 11 PVGE-leden bij elkaar in het Seniorentrefpunt. De koffie en thee stonden al klaar. De schaal kerstkoekjes op tafel bracht ons al in de kerstsfeer.

Terwijl we genoten van al dit lekkers legde Lotte van Bloemenshop Best uit wat ze voor ons bedacht hadden: een mooi tafelstuk in een houten ster met kerstgroen, een palmtak en een grote amaryllisbol. We gaan werken met een vaas met mos. Water geven is niet nodig en met een beetje geluk staat de amaryllis nog tijdens de feestdagen in bloei. Maar ook als die wat later is, zal er met kerst een mooi stuk met natuurlijke materialen staan te pronken bij ons thuis.

Omdat iedereen aan de slag wilde was de koffie snel op en gingen we naar de lange werktafel. Hier stond voor iedereen een goed gevulde doos klaar. De basis werd door Lotte voorgedaan en wij volgden. Daarna ging iedereen naar eigen inzicht aan de slag, met de steun, hulp en tips van Lotte.

Na ruim een uur hard werken was het tijd voor een pauze. Even kletsen over van alles en nog wat. Bloemist Dick kwam langs om onze vorderingen te bekijken. Sommigen hadden geen rust en gingen al snel weer verder. Anderen waren al tevreden met hun resultaat en bleven lekker koffiedrinken.

Toen iedereen vond dat het niet meer beter kon, werd het eindproduct in de meegebrachte tas gedaan en meegenomen naar huis. Al met al een heel geslaagde avond: de foto’s spreken voor zich.

 

Alle foto’s

Workshop Kerstbloemstuk
Foto's Jolien Wiertz