PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Doen in ’t Tejaterke

Ja, een doorslaand succes was het zeker, het DOEN-gebeuren in ‘t Tejaterke op de zomerse zondag van 24 juli. De ca. 200 bezoekers op die middag liepen geïnteresseerd van foyer naar zaal naar zaal om kennis te maken met de meer dan 20 clubs die PVGE Best telt. Die presenteerden zich zo goed mogelijk en soms was dat verrassend. Zoals bij de Genealogieclub, waar een vrouw die in 1875 was overleden je nu levendig toesprak op een beeldscherm: haar foto van toen was bewerkt door slimme software zodat ze nu met beweeglijke gezichtsuitdrukkingen, mond en ogen sprak alsof ze voor je zat. Bij de Schilderclub kon je gebiologeerd raken door de priemende ogen van een statige uil, geschilderd door een van de clubleden in prachtige brokaatachtige kleuren. Heel wat schilderijen van clubleden werden geveild in de foyer.

Verrassend was ook het optreden in de grote toneelzaal van de nieuwe Jazz-dansgroep. Perfect synchroon en expressief waren hun pasjes en bewegingen. Ze dansten vol overgave. Ze vervolgden met een twist (‘Let’s do the twist again’). Vanuit het publiek kwamen vijf vrouwen spontaan meedansen.

De stemming kwam er echt helemaal in met ZangGroep Bestleuk, toen iedereen vanaf de tribune uit volle borst meezong met de bekende liedjes van toen. Al met al was het een Plezierige, Verrassende, Gezellige en Enerverende middag – waarop ook nog aardig wat mensen zich hebben opgegeven als nieuw lid van hun favoriete club.

Wie meer wil weten van wat allemaal door PVGE Best wordt georganiseerd, of zelfs lid wil worden van een van de clubs, kan dit allemaal vinden elders op deze website.

 

Meer foto´s zien?