PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Treinreis Zwolle en Hattem

Treinreis Zwolle en Hattem

Datum: 25 aug 2022, vertrek 9:15 uur, vanaf station Best
Informatie: Jolien Wiertz, tel 0499-330044
Inschrijven: zo snel mogelijk, kosten € 165,00 / € 200,00 p.p., incasso 25 juli

Vanwege het succes van de eerdere 2-daagse treinreizen naar Groningen resp. Leeuwarden hebben Dick de Jong en Ellen Klarenbeek na twee coronajaren weer een dergelijke reis uitgestippeld, dit keer naar Zwolle en Hattem op donderdag 25 en vrijdag 26 augustus met overnachting in het Campanile-hotel (3 sterren).

Zwolle

Zwolle is gelegen in de IJsseldelta, waarin ook Kampen en Hattem liggen. Het ligt aan het Zwarte Water en de Overijsselse Vecht en is via het Zwolle-IJsselkanaal verbonden met de IJssel. Vanwege de hoeveelheid parken staat Zwolle bekend als groene gemeente. Het behaalde tussen 2004 en 2006 de prijs voor groenste gemeente van Nederland. Zo is er een speciaal ecologisch maaischema en bestrijdt de gemeente onkruid met milieuvriende­lijke midde­len. In het buitengebied komen ongeveer 700 verschil­lende soorten hogere planten voor.

Programma dag 1: Zwolle

Wij vertrekken om 9.15 uur uit Best en komen via Den Bosch en Arnhem (één keer overstappen) om 11.41 uur in Zwolle aan. Daar nemen we de bus naar ons hotel Campanile, waar we onze bagage deponeren en alvast een kopje koffie of thee nemen. Hierna wandelen wij op ons gemak naar “De Hofvlietvilla” voor een heerlijke lunch. De gidsen komen ons ophalen voor een stadswandeling van ca. 1½ uur, waarna men vrij is om op eigen gelegenheid de stad verder te verkennen, bijvoorbeeld museum De Fundatie te bezoeken, te winkelen, een terrasje te pikken of terug te gaan naar ons hotel. Om 18.30 uur worden we in stadscafé/restaurant “Het Refter” verwacht voor het diner, waarna we terugwandelen naar het hotel.

Programma dag 2: Hattem

Na het ontbijt verlaten we om 09.00 uur het hotel en nemen de bus naar station Zwolle, waar we de bagage in kluisjes achterlaten (een klein kluis-je à € 4,- waar 2 koffers inpassen of een grotere voor € 6,-; dit is voor eigen rekening. Graag kluisjes delen, omdat er maar weinig kluisjes zijn). Tip: vanwege de afstand een stel sterke mannen inschakelen voor het bagage-transport.

Met bus 203 rijden we naar het centrum van Hattem en bezoeken daar het Nederlands Bakkerijmuseum. De entree is gratis met museumkaart en anders € 6,-. Of neem een combikaart van € 21,50 voor het Bakkerij­museum, Voermanmuseum en Anton Pieckmuseum, die je hierna op eigen gelegenheid kunt bezoeken. In het Bakkerij-museum krijgen we – na een kopje koffie of thee – een demonstratie “Symboliek in Brood”. Hierna kun je zelf het museum bekijken dat is ondergebracht in twee middel­eeuw­se stadsboerderijen, stalhouderij en ondergronds kelderlabyrint. Zo wandel je door de geschiedenis van het brood en banket.

Vervolgens ben je vrij om op eigen ge-legenheid het pittoreske stadje verder te verkennen, te lunchen (op eigen kosten), de andere musea te bezoeken, te winkelen en/of een terrasje te pikken.

Om 17.00 uur zien we elkaar weer in restaurant “Banka” in het centrum van Hattem voor het diner. Van hieruit lopen wij 9 minuten en nemen de bus terug naar station Zwolle, halen daar de bagage uit de kluisjes en vertrekken om 20.20 uur terug naar Best. Daar verwachten we om 22.45 uur terug te zijn.

Wat kost het?

De kosten voor een kopje koffie/thee in hotel Campanile, lunch in “De Hofvlietvilla”, stadswandeling in Zwolle, diner in restaurant Het Refter, over-nachting en ontbijt in hotel Campanile, demonstratie in het Bakkerijmuseum en het diner in restaurant Banka bedragen: € 165,- p.p. bij een 2-persoons-kamer en € 200,- voor een 1-persoons-kamer. De reiskosten zijn voor eigen rekening. De automatische incasso vindt plaats op 25 juli.

Er zijn een paar plaatsen vrijgekomen, dus inschrijven is weer mogelijk, maar bedenk wel: vol is vol. Met deze treinreis kunnen maximaal 30 personen mee. Inschrijven doe je bij voorkeur via bovenstaande groene knop  of anders het strookje achterin de Actief van juni, in te leveren bij Jolien Wiertz, Stoelenmatter 41, 5683 NP Best, tel. 0499-330044.

Denk zo nodig ook aan een reis- en/of annuleringsverzekering!