PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Treinreis Ravenstein

Datum: 22 juli 2022, vertrek 9:15 uur, vanaf station Best
Informatie: Jolien Wiertz, tel 0499-330044
Inschrijven: uiterlijk 1 juli, kosten € 45.00 p.p., incasso 18 juli

Ravenstein! Een klein, prachtig vestingstadje. Buiten stroomt de Maas, binnen de stadspoorten kijk je je ogen uit. Elk huis en gebouw is een schat op zich. Kerken, de Stellingmolen, de stadspomp, een nagebouwde Latijnse school: genoeg moois om van te genieten tijdens een dagje uit in Ravenstein. Hier loop je door eeuwenoude straten, langs monumentale panden en bijzondere plekken waar de geschiedenis tot leven komt. De mooie omgeving, met dijken, natuurlandschappen en bossen, leent zich uitstekend voor een mooie stadsrondleiding.

We gaan dit alles bekijken onder leiding van een deskundige gids van de Heemkundekring Land van Ravenstein die ons er alles over gaat vertellen.

De organisatoren van de dag Brigid en Leo de Wals hebben dit pareltje uitgekozen voor onze treinreisclubdag.

Organisatie van de dag

We vertrekken 9.15 uur van station Best. In Den Bosch stappen we over op de stoptrein naar Ravenstein. Naar het centrum van Ravenstein is het ongeveer 20 minuten lopen.

Na aankomst worden we ontvangen met koffie of thee en gebak. We bekijken eerst een film en krijgen een introductie over Ravenstein. Om 12.30 u komt de gids ons halen voor een stadswandeling. Deze duurt tot ca.14.00 uur.

Daarna heeft u een uur om op eigen gelegenheid te gaan lunchen, of je neemt zelf een broodje mee voor het geval je nog vrij wilt rondkijken in Ravenstein. Aan te raden is het Garnizoenskerkje uit 1641 dat diende voor het garnizoen uit de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Op de dag van onze reis is er in dit kerkje een expositie gepland van het Kunst en Ambachtsgilde Ravenstein.

Om 15.00 uur gaan we naar het Leerlooierijmuseum en stadstuin, waar we een rondleiding krijgen van ongeveer anderhalf uur. In het Leerlooierijmuseum krijg je een indruk op welke wijze van een koeienhuid leer werd gemaakt en van leer schoenen werden vervaardigd. Er zijn herinneringen aanwezig aan het handmatige en machinale proces en aan de geschiedenis van de leerindustrie in Ravenstein. Het geheel wordt geïllustreerd door beeldmateriaal in de vorm van foto’s en film.

Om 17.00 uur worden wij verwacht bij De Keurvorst voor een driegangendiner inclusief 1 consumptie. Keuze tussen vis, vegetarisch en vlees. Na het diner lopen we terug naar het station en verwachten we om ca. 20.45 uur in Best terug te zijn.

Kosten

De kosten voor deze reis bedragen €45,00. Deze prijs is inclusief het hierboven vermelde en het driegangen diner met consumptie. De kosten zijn exclusief treinkaartjes, lunch en andere consumpties. Met deze reis kunnen maximaal 40 personen mee. De meeste leden van de treinreisclub hebben een treinabonnement waarmee per abonnement 3 personen met 40% korting mee kunnen reizen. De automatische incasso zal plaats vinden op 18 juli.

Inschrijving

Inschrijven kan tot uiterlijk 1 juli. Niet-treinreisclubleden kunnen altijd een proefreisje meemaken om de sfeer te proeven. Inschrijven doe je m.b.v. onderstaande knop:

of anders het strookje in de laatste Actief, inleveren bij Jolien Wiertz, Stoelenmatter 41, 5683 NP Best, tel. 330044. Vergeet niet je dinerkeuze (vis, vlees, vegetarisch) aan te geven.