PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu
“Stedje van lol en plezeer”

Treinreis naar Venlo

Venlo, stad aan de Maas, de stad die op 10 december bijna is plat gebombardeerd door onze Engelse RAF die op weg was naar Duisburg. Klein foutje. Desondanks is er nog veel bijzondere architectuur te bewonderen. Venlo is een gezellige en sfeervolle stad (zoals de Venlonaren zelf zeggen en zingen: “Stedje van lol en plezeer”) met leuke straatjes en winkels. Verwonder je over de prachtige oude gevels.

Datum: Woensdag 17 januari, samenkomst 9:15 uur, trein van 9:28 uur vanaf station Best
Informatie: Jolien Wiertz, tel 0499-330044
Inschrijven: niet meer mogelijk
Kosten: € 58,50 pp met museumjaarkaart, of zonder museumkaart € 74,50. incasso 15 januari
Met deze reis kunnen maximaal 35 personen mee.


Dagprogramma
Deze reis is georganiseerd door Truus Emmers en Yvonne Hobbelen.
Samenkomst is om 9.15 uur op het station in Best, om te vertrekken met de trein van 9.28 uur. Er  kunnen maximaal 35 personen mee. Met één overstap in Eindhoven, komen we rond half elf in Venlo aan. Na aankomst lopen we in een paar minuten naar ons koffieadres voor koffie/thee met echte Limburgse vlaai.

Limburgs Museum
Vandaar gaan we naar het Limburgs Museum. Het Limburgs Museum is een van de belangrijkste musea in Venlo en is gelegen op een plek waar eeuwenlang de stadsmuren en vestingwerken van de stad lagen. Het laat de geschiedenis van de provincie Limburg zien door verschillende exposities.
De expositie die wij gaan bekijken samen met een gids is: “van Neanderthaler tot stedeling”. Al een kwart miljoen jaar geleden stookten mensen een kampvuurtje in Zuid-Limburg. De resten van dat kampje behoren tot de oudste sporen van mensachtigen in ons land. De rondleiding duurt anderhalf uur.
Hierna heeft u een uur vrije tijd. Tijd om te lunchen of rond te kijken of een andere manier de vrijetijd te besteden in Venlo.

Raadhuis en stadswandeling/Basiliek
Om 14 uur start de stadswandeling met gidsen. Op dit moment proberen we bij slecht weer de stadswandeling om te zetten naar een bezoek aan de Basiliek. Zoals altijd als gidsen ons rondleiden krijgen wij plekjes te zien en verhalen te horen in een stad, die we op eigen houtje nooit te zien of te horen zouden krijgen. Ook nu weer zullen de gidsen ons verbazen. Deze stadswandeling begint met een bezoek aan het fraaie Raadhuis. Dit is gevestigd in een monumentaal pand dat stamt uit de 15e eeuw. Het imposante gebouw is niet alleen interessant vanwege de geschiedenis, maar ook vanwege de prachtige architectuur.

Vrije tijd en aansluitend diner
Om vier uur heeft u nog een uurtje om te winkelen in de leuke winkeltjes en boetiekjes. Of u brengt een bezoekje aan het museum van moderne kunst, Museum van Bommel van Dam, deze bevindt zich schuin tegenover het restaurant in de Klaasstraat waar wij om 17.00 uur gaan dineren. De Klaasstraat is een leuke winkelstraat. Het restaurant gaat pas om 17 uur open (niet eerder!). Voor ons is de ruimte op de eerste etage gereserveerd. Hier is plaats voor 35 personen. Het diner bestaat uit voorgerecht/ hoofdgerecht en nagerecht
Rond half acht gaan we weer terug met de trein naar Best waar we 20.30 uur aankomen.