PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Datum: 7 juli 2023, vertrek 9:15 uur, vanaf station Best
Informatie: Jolien Wiertz, tel 0499-330044
Inschrijven: uiterlijk 23 juni
Kosten € 50,00 p.p. , incasso 3 juli
Met deze reis kunnen maximaal 36 personen mee.

Inschrijven

 

Deze leuke reis, voorbereid door Ans Wester en Olga van der Meulen, gaat naar Nijmegen, de oudste stad van Nederland. In de Romeinse tijd was het al een belangrijke vestingplaats door de gunstige ligging aan de Waal. Aan de tijd van Karel de Grote dankt Nijmegen haar bijnaam: Keizerstad. Regelmatig is er gevochten om de stad, o.a. door de Noormannen, tijdens de 80-jarige oorlog en in de 2e wereldoorlog. Het Valkhofpark met de Valkhof-heuvel en de kapel is zelfs aangemerkt als Unesco werelderfgoed.

Dagprogramma

We verzamelen om 9 uur bij station Best, waar we de trein van 9:15 uur nemen richting Den Bosch. Na een overstap komen we om ongeveer half 11 in Nijmegen voor een wandeling van ongeveer een half uur door de mooie binnenstad naar de Waalkade. Voor wie een half uur lopen te ver vindt of voor als het regent gaan er heel frequent bussen naar de Waalkade.

Daar is het Velorama gevestigd, het grootste fietsmuseum van Europa. Het wordt helemaal gerund door vrijwilligers. Na een lekker kopje koffie met appeltaart is er een rondleiding in twee groepen verdeeld. Naast fietsen uit de begintijd zijn o.a. de fietsen van koningin Wilhelmina en Juliana te zien. Maar ook de fiets waarmee Wim van Est tijdens de Tour de France de diepte in dook, is bewaard gebleven en nog veel andere fietsen met een eigen verhaal.

Na de rondleiding kan iedereen op eigen gelegenheid nog verder rondkijken in het museum of terugwandelen naar de binnenstad om te winkelen. Ook kan met lekker weer het meegenomen lunchpakketje aan de Waalkade genuttigd worden. Om 14.30 uur komen we bij elkaar op de Grote Markt. Daar staat de Zonnetrein klaar om ons langs de bezienswaardigheden te rijden. Onderweg wordt regelmatig uitgestapt, o.a. om de Sint Nicolaaskapel (normaal afgesloten) te bekijken.

Om ongeveer half vijf worden we afgezet op Plein 1944, waar we bij De Dromaai een driegangendiner zullen gebruiken. De keuze voor vóór- en hoofdgerecht kan ter plaatse á la carte worden gemaakt. Bij deze reis is het niet nodig vooraf de keuze vlees, vis of vegetarisch te maken. Het nagerecht is voor iedereen gelijk.

Na het eten lopen we terug naar het station voor de trein van 19.39 uur naar Den Bosch. Na een overstap zullen we omstreeks 20.45 uur terug zijn in Best.

Kosten en inschrijving

De prijs voor deze reis is € 50,00 p.p. Dit is exclusief het treinkaartje, en inclusief koffie met gebak, toegang en rondleiding in het fietsmuseum, stads-rondrit met de zonnetrein en het diner. De incasso is op 3 juli.

Niet-treinreisclubleden kunnen altijd een proefreisje meemaken om de sfeer te proeven.