PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Treinreis naar Dordrecht

Datum: Woensdag 15 mei 2024
Verzamelen: 9:15 uur bij station Best, trein vertrekt 9:30 uur.
Informatie: Jolien Wiertz, tel 0499-330044
Inschrijven: tot 26 februari.
Kosten: € 47,00 pp met museumjaarkaart, zonder museumkaart € 58,00.
Incasso: 13 mei.
Deze reis wordt georganiseerd door Olga v.d. Meulen en Ans Wester; er kunnen maximaal 38 personen mee.

Treinreis naar Dordrecht

De treinreis van de maand mei brengt ons naar de mooie, historische stad Dordrecht. Dordrecht heeft stadsrechten sinds 1220 en werd een belangrijke handelsstad en haven. De eerste stadhouder Willem van Oranje werd hier gekozen. Het ligt op een knooppunt van drie rivieren: de oude Maas, de beneden-Merwede en de boven-Merwede. Ook grenst de stad aan het Nationaal Park de Biesbosch dat is ontstaan na de grote St. Elisabethvloed in 1421. Een historische stad, waar veel te zien en te beleven is.

Dagprogramma

We verzamelen om 09:15 uur voor bij het NS station en nemen de trein van 09:30 uur naar Tilburg. Met voldoende tijd om over te stappen brengt de trein ons daarna naar Dordrecht. Na een korte wandeling zijn we om ongeveer 11:15 uur bij onze 1e bestemming: het Onderwijsmuseum dat gevestigd is in een geheel in Art Nouveau stijl gerestaureerd gebouw. Bij de rondleiding horen we nog veel meer over de geschiedenis ervan, maar eerst genieten we van een heerlijk kopje koffie/thee en een versgebakken Dordtse lekkernij: ‘de Appelmarijn’, venoemd naar de dochter van de bakker. Een 2e kopje koffie/thee is inbegrepen.

 

Rondleiding

Om ongeveer 12.30 uur staan de gidsen klaar om ons rond te leiden door de geschiedenis van het Nederlandse Onderwijs. Het zal een feest van herkenning worden en veel herinneringen oproepen. Wie kent ze nog: de mooie versierde inktlap, de lederen schooltas en de schoolbordborstel.

 

Vrije tijd

Na de rondleiding is er voldoende vrije tijd om zelf rond te kijken in het museum, de stad te verkennen, te winkelen en/of een meegenomen boterhammetje te eten. Een aanrader om nog te bezoeken is het Huis Van Gijn en zijn prachtige theetuin (gratis met MJK).

Iedereen krijgt van ons een stadsplattegrond mee.

Diner

Tussen 16:30 en 16:45 uur verzamelen we bij Café-Restaurant Bruddingh (Stationsstraat 4, tegenover het NS station). We hebben de bovenzaal gereserveerd vanwaar we een schitterend uitzicht hebben op het bedrijvige stationsplein. We sluiten de dag daar af met een 3-gangendiner. Ter plaatse kunnen we een keuze maken uit de beschikbare gerechten (vlees, vis of vegetarisch). Het dessert is voor iedereen hetzelfde. Bij de opgave voor deze treinreis hoeft dus nog geen menukeuze te worden ingevuld.

Consumpties zijn wel voor eigen rekening. Er zullen voldoende karaffen water op tafel staan.

Om ongeveer 19:15 steken we de straat over naar het station om de trein van 19:28 uur te nemen. Om negen uur zijn we dan weer terug in Best.

Hoeveel kost het?

De kosten voor deze reis bedragen €47,00 met MK en €58,00 zonder MK. De kosten zijn inclusief twee kopjes koffie/thee met Appelmarijn, rondleiding in Onderwijsmuseum en het 3-gangen diner.
De incasso vindt plaats op 13 mei

Inschrijven:
Inschrijven kan tot uiterlijk 26 april; bij voorkeur via onderstaande groene knop:

Inschrijven

Er kunnen maximaal 38 personen met deze treinreis mee.