PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Treinreis Miniworld Rotterdam

Datum: 15 mrt 2023, vertrek 9:30 uur, vanaf station Best
Informatie: Jolien Wiertz, tel 0499-330044
Inschrijven: uiterlijk 24 feb, kosten € 55,00 p.p. ; met lunch: € 63,75, incasso 13 mrt.

Inschrijven

Rotterdam staat bekend om zijn moderne architectuur met blikvangers als de kubuswoningen, de Markthal, de Erasmusbrug en de vele wolkenkrabbers. Daarnaast is er een bruisend nachtleven, met talloze bars, cafés en nachtclubs. En de stad is natuurlijk beroemd om zijn haven, de grootste van Europa. Te veel om allemaal in één dag te bekijken.

Programma van de dag
Truus Emmers en Yvonne Hobbelen hebben voor de leden van de trein-reisclub een leuk programma uitgewerkt. We vertrekken van station Best om 9.30 uur. In Rotterdam aangekomen drinken we eerst een kopje koffie/thee met iets lekkers. Aansluitend maken we een stadswandeling in het centrum van Rotterdam. Daarna gaan we rechtstreeks naar Miniworld, waar we worden ontvangen met een drankje.

Stadswandeling Rotterdam Centrum
Deze wandeling gaat langs alle belang-rijke Rotterdamse bezienswaardigheden in het Centrum zoals het nieuwe Centraal Station, het Weena, Schouwburgplein, Lijnbaan, Coolsingel en Stadhuis, de Laurenskerk, de Markthal en de Kubuswoningen. De wandeling wordt geleid door gidsen die Rotterdam voor ons nog meer tot leven brengen.

Miniworld Rotterdam
Miniworld Rotterdam is de grootste overdekte miniatuurwereld van de Benelux. Het complex beslaat 650 m2. In Miniworld Rotterdam beleef je één dag in 24 minuten. Je maakt kennis met de ruim 27.000 minibewoners van de Maasstad en omstreken. Er gaat een hele wereld voor je open! Ze wonen, werken en reizen natuurlijk in Rotterdam zelf, maar je vindt ook uitgestrekte oer-Hollandse polderlandschappen.

Stad in het klein
Rotterdam is sowieso al een stad vol avonturen, maar in Miniworld sta je er letterlijk met je neus bovenop. Net als buiten verandert de lucht in alle kleuren en sieren duizenden lichtjes iconen als de Erasmusbrug, de Kubuswoningen, de Markthal en de Euromast. Neem ook een kijkje in de grootste miniatuurhaven van Europa, waar keihard gewerkt wordt. Of zie haastige mini-Rotterdammers rennen voor de trein op het Centraal Station.

Lunch en diner
Je kan kiezen of je zelf een lunchpakketje meeneemt. Bij Miniworld mag je dat nuttigen, zelf kan je dan koffie/thee of frisdrank daarbij bestellen (kosten €2,50). Eventueel indien gewenst kan je kiezen voor een lunch in Miniworld bestaande uit koffie/thee, zacht broodje kroket, kop soep voor €8,75. Dit lunchpakket moet van te voren worden besteld. Als je dat wil geef het dan aan bij inschrijving. Via website opmerking invullen “lunchpakket Miniworld €8,75”.
Vanaf ca. 15.30 uur heb je vrije tijd. Het diner gebruiken we in Rotterdam om 17.00 uur. We verwachten rond 21.00 uur weer in Best aan te komen.

Kosten
De kosten voor deze reis bedragen € 55,00 p.p. Dit is inclusief koffie met gebak, een stadswandeling met gids, entree, drankje en rondleiding Mini-world en het diner onbeperkt eten vlees, vis, vegetarisch, excl. drankjes. Is het lunchen in Miniworld gewenst dan kost dat €8,75 extra, dus totaal €63,75.
De kosten zijn exclusief treinkaartjes en andere consumpties.

Met deze reis kunnen maximaal 40 personen mee. De meeste leden van de treinreisclub hebben een treinabonnement, waarmee per abonnement 3 personen met 40% korting mee kunnen reizen.
De automatische incasso zal plaats vinden op 13 maart.

Inschrijven

Inschrijven middels deze knop kan tot uiterlijk 24 februari. Niet-treinreisclubleden kunnen altijd een proefreisje meemaken om de sfeer te proeven. Vergeet niet je dinerkeuze (vis, vlees, vegetarisch) en desgewenst het lunchpakket in Miniworld aan te geven.