PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Treinreis Leerdam

Datum: 13 sept 2022, vertrek 9:15 uur, vanaf station Best
Informatie: Jolien Wiertz, tel 0499-330044
Inschrijven: uiterlijk 20 aug, kosten € 45.00 p.p. ; zonder MJK € 54.00, incasso 12 sept.
De inschrijving is gesloten!

Leerdam ligt aan de rivier de Linge en is sinds 1765 de glasstad van Nederland. Leerdam is ook bekend van de Leerdammer kaas. De organisatoren van de dag zijn Ria van de Ven en Christ Tunders van de Treinreiscommissie.

Organisatie van de dag
We vertrekken om 09:15 uur uit Best en reizen via ‘s-Hertogenbosch en Geldermalsen naar Leerdam. We wandelen naar de Glasblazerij (ca. 10 minuten lopen), waar we eerst koffie/thee met gebak gebruiken in de daarbij behorende horecagelegenheid De Houtloods.
Daarna bezoeken we de glasblazerijwaar we vanaf de tribune de verrichtingen van de glasblazers kunnen volgen en een medewerk(st)er ons uitleg geeft over hoe van heet vloeibaar glas de meest uiteenlopende kunst-, decoratie- en designobjecten gemaakt worden.
De glasblazerij is doorlopend toegankelijk en men kan de verrichtingen van de glasblazers zo lang als men wil gadeslaan. In de glaswinkel zijn diverse glasobjecten te zien en te koop die in de glasblazerij zijn vervaardigd.

Stadswandeling
Daarna hebben we gelegenheid om te lunchen. Wie wil neemt een boterhammetje mee voor onderweg of doet dat op eigen gelegenheid in één van de lunchgelegenheden in het nabijgelegen centrum.
Om 14:30 uur verzamelen we bij de VVV van Leerdam waarna we onder begeleiding van gidsen een 1,5 uur durende stadswandeling maken door Leerdam. Daarna heb je vrije tijd om op eigen gelegenheid Leerdam verder te verkennen, te winkelen of op een van de terrasjes of horecagelegenheden uit te rusten.

Glasmuseum en diner
Wie wil kan het Glasmuseum bezoeken (ca. 15 minuten lopen vanaf het centrum). In het museum kun je kennis maken met glas in al haar facetten. Momenteel is in het Glasmuseum een bijzondere tentoonstelling van ‘fopglazen’ te zien. Het museum is voor museumkaarthouders vrij te bezoeken.
Om 17:30 uur worden we weer verwacht bij de Glasblazerij waar we een tweegangendiner zullen gebruiken; keuze uit: Tonijnsteak, Tournedos met pepersaus of een vegetarische parelcouscous (gelieve bij inschrijving je keuze op te geven), inclusief één consumptie en koffie/thee na. Daarna lopen we weer naar het station voor de terugreis naar Best, waar we omstreeks 20:45 uur aan zullen komen.

Hoeveel kost het?
De kosten voor deze reis bedragen € 45,00 p.p. indien men een Museumjaarkaart heeft (Let op: de Vriendenloterijkaart is niet geldig) en € 54,00 p.p. zonder Museumjaarkaart. Deze prijs is inclusief koffie met gebak, een stadswandeling met gids en een tweegangendiner met consumptie (bier, wijn of frisdrank) en koffie/thee na. De kosten zijn exclusief treinkaartjes en andere consumpties.
Wil je ook het Glasmuseum bezoeken en heb je geen museumjaarkaart dan kun je het beste een combikaart kopen voor de Glasblazerij én het Glasmuseum. Een combikaart voor Glasblazerij en Glasmuseum kost € 16,00.
De meeste leden van de treinreisclubhebben een treinabonnement waarmee per abonnement 3 personen met 40% korting mee kunnen reizen. De automatische incasso zal plaats vinden op 12 september.

Met deze reis kunnen maximaal 40 personen mee. Inschrijven kan tot uiterlijk 20 augustus. Niet-treinreisclubleden kunnen altijd een proefreisje meemaken om de sfeer te proeven.
Inschrijven via de groene knop hierboven. Of anders via het inschrijfformulier achterin de Actief van augustus, in te leveren bij Jolien Wiertz, Stoelenmatter 41, 5683 NP Best, tel. 330044.
Vergeet niet je dinerkeuze (vis, vlees, vegetarisch) aan te geven.