PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Treinreis Kasteel Helmond en EDAH-museum

Datum: 30 okt 2022, vertrek 9:45 uur, vanaf station Best
Informatie: Jolien Wiertz, tel 0499-330044
Inschrijven: uiterlijk 14 okt, kosten € 51,50 p.p. ; zonder MJK € 62,50, incasso 24 okt.

Op deze reis voor leden van de Trein-reisclub, georganiseerd door Nellie van Laarhoven en Lenie Rijkers, wordt kasteel Helmond en het EDAH-museum bezocht. We verzamelen om 9:30 uur bij station Best. Vertrek 9:45 uur en aankomst station Helmond 10:18 uur. Na ongeveer 15 minuten lopen arriveren wij bij Kasteel Helmond.

Droomkasteel

Wij worden ontvangen met koffie/thee en een heerlijk dagvers gebakje in het sfeervolle Kasteelcafé. Aansluitend komt de kasteelgids ons halen en neemt ons mee door de 700 jaar oude grootste waterburcht van Nederland. Tijdens deze rondleiding leer je op een leuke manier alles over de geschiedenis van het 14e-eeuwse Kasteel Helmond.

Na de rondleiding volgt nog een heerlijke uitgebreide lunch in het Kasteel-café of in de Ridderzaal.

EDAH-museum

Na de lunch gaan we vervolgens naar het leuke EDAH-museum op ongeveer 15 minuten lopen vanaf Kasteel Helmond. Hier volgt een mooie rondleiding en je waant je tijdens de rondleiding in het boodschappen doen in de vorige eeuw. Na de rondleiding genieten we nog na met een lekker kopje koffie/thee of iets fris.

We nemen de trein terug naar Best en lopen naar Prinsenhof voor een heerlijk driegangenmenu met keuze uit vlees, vis of vegetarisch (drankjes zijn voor eigen rekening.

Hoeveel kost het?

De kosten, inclusief de genoemde entrees, koffie gebak, lunch, consumptie en diner bedragen € 51,50 indien je een Museumkaart, Vriendenloterij Vip-kaart of Introducé Vip-kaart hebt. En anders € 62,50. Incassodatum is 24 oktober.

De treinreiskosten zijn voor eigen rekening. De meeste treinreisclubleden hebben een treinabonnement, waarmee per abonnement 3 personen met 40% korting mee kunnen reizen.

Wie in het bezit is van een Vrienden-loterij introducé Vip-kaart wordt gevraagd dit bij inschrijven aan te geven, zodat medereizigers die niet in het bezit zijn van een Museumkaart met de introducé Vip-kaart(en) voor een gereduceerde prijs mee kunnen.

Inschrijven

Inschrijven kan tot uiterlijk 14 oktober; Met deze treinreis kunnen maximaal 40 personen mee. Niet-clubleden kunnen altijd een proefreisje meemaken om de sfeer te proeven.

Vergeet niet je menukeuze vlees/vis/vegetarisch op te geven.