PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Datum: Dinsdag 14 november, vertrek 9:30 uur, vanaf station Best
Informatie: Jolien Wiertz, tel 0499-330044
Inschrijven: tot 3 november
Kosten: € 53,00 pp met museumjaarkaart, of zonder museumkaart € 65,00. incasso 13 november
Met deze reis kunnen maximaal 40 personen mee.
Let op: we zullen langere afstanden en enkele trappen moeten lopen!

 

Inschrijven

 

Voor 14 november hebben de twee nieuwe werkgroep leden Ineke van Genugten en Hillie Visser een mooie reis voorbereid naar Delft, de stad van de Oranjes en natuurlijk ook van het bekende Delfts blauw porselein.

Delft is een stad met veel historie; in 1572 vestigde Willem van Oranje zich in Delft en versloeg de Spanjaarden. Twaalf jaar later werd hij door Balthasar Gerards vermoord in het huidige Museum Prinsenhof, waarvan de kogelgaten tot op heden te zien zijn.

Dagprogramma

Samenkomst 9.15 uur op het station in Best, om te vertrekken met de trein van 9.30 uur. In Tilburg stappen we op hetzelfde perron over op de trein naar Delft, en arriveren daar om 11 uur op het station.

Het is de moeite waard om in het station Delft even de tijd te nemen om rond te kijken. Het plafond is (na de stationsverbouwing in 2015) voorzien van aluminium lamellen met daarop een historische stadsplattegrond van Delft rond 1876. Het toont ook de stadsgracht die met de bouw van de spoortunnel weer terug is gekomen langs de Phoenixstraat.

Na een wandeling van ongeveer 20 minuten worden we ontvangen in het restaurant van Royal Delft-De Porceleyne Fles met 2 kopjes koffie/thee en appelgebak.

Na de koffie gaan gidsen ons een uitgebreide rondleiding geven door het museum.

Royal Delft creëert al sinds 1653 hoogwaardig Delfts Blauw. Van generatie tot generatie wordt dit eeuwenoude ambacht doorgegeven en worden nog altijd topstukken volledig met de hand gemaakt in Delft. Naast klassieke stukken bestaat de collectie ook uit hedendaagse decoraties. Er is tevens een interessante tentoonstelling keramiek van Picasso.

In de werkplaats kunnen we zien hoe ook nu nog het authentiek Delfts blauw wordt vervaardigd. Door middel van twee korte films krijgen we een goede indruk van de lange historie van het Delfts Blauw. In de 17e eeuw waren er maar liefst 32 aardewerkfabrieken in Delft, waarvan alleen de Porceleyne Fles is overgebleven.

 

Vrije tijd. Vanaf 13 uur is er vrije tijd om rond te kijken of te gaan lunchen.

Suggesties: Museumshop, de mooie binnenstad van Delft of Museum Prinsenhof, het Vermeer Centrum of ga op zoek naar het beroemde Straatje van Vermeer.

 

Stadswandeling

Om 15 uur verzamelen we voor het historische Stadhuis, waar gidsen van Gilde Delft ons opwachten voor een historische stadswandeling. De Gidsen vertellen ons tijdens deze wandeling over de geschiedenis van de historische binnenstad en haar beroemde inwoners, zoals Hugo de Groot, Antoni van Leeuwenhoek en Johannes Vermeer. De Oude kerk met zijn scheve toren bekijken we van de buitenkant. In de imposante Nieuwe Kerk bekijken we onder andere het praalgraf van Willem van Oranje en de maquette van de koninklijke grafkelder.

 

Diner

Om 17.00 uur kunnen we aanschuiven voor een 2-gangen diner in De Wijnhaven, een gezellig restaurant midden in het centrum. De tweede etage is sfeervol ingericht voor onze groep. We kunnen kiezen voor vlees, vis of vegetarisch.

Om 19.00 uur maken we ons klaar voor vertrek en wandelen we naar het station. De trein vertrekt om 19.30 uur. We komen om 21.00 uur aan op station Best.

 

Hoeveel kost het?

De prijs voor deze reis is € 53,00 pp met museumjaarkaart, of zonder museumkaart € 65,00.

Dit is inclusief 2 koffie met gebak, entree en rondleiding museum De Porceleyne Fles, stadswandeling, entree Nieuwe Kerk en 2-gangen diner. Bij het diner is inbegrepen: een drankje (huiswijn, huisbier of fris) en afsluitende koffie of thee.

De kosten zijn exclusief treinkaartje, lunch en andere consumpties. Niet-treinreisclubleden kunnen de reis een keer meemaken om de sfeer te proeven. Daarna verwachten we dat zij lid worden. De meeste leden van de treinreisclub hebben een treinabonnement waarmee per abonnement 3 personen met 40% korting mee kunnen reizen.

N.B.: We verwachten dat je aan het gehele evenement meedoet vanwege het feit dat we groepskortingen krijgen bij entrees en rondleidingen. Als we n.l. onder het minimum aantal komen, moeten we bijbetalen. Heb je ingeschreven voor een reis en zeg je na de sluitingstijd van de inschrijvingen af, dan kan pas na de reis bekeken worden of je de geïncasseerde kosten terug kan krijgen.

Inschrijven

Vergeet niet uw menukeuze vlees/vis/vegetarisch op te geven.