PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Nederland – Ootmarsum – Twente

Inschrijftermijn gesloten!

Maandag 25 t/m vrij 29 sept 2023. Vertrek 09.00 uur: vanaf parkeerplaats den Ekker.

De busreis met excursies is een rustige reis en de activiteiten zijn zo ingericht dat zij met rollator bezocht kunnen worden.

Twente: In de provincie Overijssel ligt de landelijke streek Twente, hier vinden we veel natuurgebieden, landgoederen en boerderijen. De dorpen in deze regio hebben allen hun eigen charme en cultuur, precies zoals wij dat van Twente kunnen verwachten. Het landschap van Twente is ook heel divers. Het is groen, gloeiend, bosrijk er zijn rivieren en zo nu en dan zien we een zandverstuiving of een heidegebied. De bewoners van Twente worden ook wel Tukkers genoemd. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Dat is de lijfspreuk van een Tukker. Het zijn nuchtere mensen, maar wel heel gastvrij en dat gaan wij ervaren.

Ootmarsum: De Twentse gastvrijheid gaan we ervaren in het kunststadje Ootmarsum. Het pittoreske stadje wat op een openluchtmuseum lijkt kent een rijke historie. Begin 14e eeuw werden stadsrechten verleend. Kort daarna begon de handel te floreren. Vervolgens werd Ootmarsum met de aanleg van een dubbele rij grachten en aarden wallen een vestingstad. De opkomst van de moderne industrie in Nederland en in Twente is gelukkig aan Ootmarsum voorbijgegaan. In het straatbeeld zien we diverse kunstwerken en authentieke vakwerkhuizen. Ook zijn er een aantal kunstateliers en musea gevestigd rondom de katholieke Simon en Judaskerk. Kortom. Dit toeristische ‘oortje’ in het noordoosten van Twente heeft alles in huis voor een fijne vakantie.

Reisprogramma:

Dag 1 Heenreis & Vilsteren: Vanaf Best rijden we in aangenaam tempo, met onderweg een stop, naar ons hotel in Ootmarsum, hier worden we welkom geheten met een lekkere lunch. Vanmiddag gaan we al op verkenning, we brengen een bezoek aan landgoed Vilsteren. Hier wacht ons bij herberg De Klomp een hartelijk welkom met koffie en een plakje cake. Na de koffie maakt u in het restaurant kennis met Landgoed Vilsteren door een leuke videopresentatie. Nadien maken we een prachtige rondrit met gids in onze touringcar over Landgoed Vilsteren, Landgoed Hessum, Landgoed Rechteren en Landgoed het Laer. Na de rondrit gaan we terug naar Ootmarsum. Hier worden we welkom geheten met een kopje koffie en informatie over het hotel, ondertussen wordt uw koffer naar uw kamer gebracht. Na de kamerverdeling volgt het diner.

Dag 2 Busreis – Gastvrij Twente en Tin: Na een goed ontbijt maken we o.l.v. een gids een mooie rondrit door de omgeving van Twente. De tocht gaat door het afwisselende glooiende landschap en we zien goed onderhouden Twentse boerderijen. Onderweg bezoeken we een klein bijzonder kerkje. Nadien steken we de grens over en rijden via enkele Duitse plaatsen parallel langs de Overijsselse Vecht naar de plaats Ommen. De Overijsselse Vecht is een regenwaterrivier in Duitsland en Nederland. Zij is 167 kilometer lang waarvan 60 km in Nederland. De plaats Ommen is ontstaan op een rivierduin nabij een doorwaadbare plaats in de rivier de Vecht. Dit is goed zichtbaar rondom het Kerkplein, dat hoger is gelegen dan de straten rondom de Brigittakerk. Sommige monumentale bouwwerken in Ommen zijn ontworpen door de Nederlandse architect Eduard Cuypers die het vak geleerd heeft van zijn oom Pierre Cuypers. In Ommen bezoeken we het Tinnen figurenmuseum met een demonstratie tin gieten.

Dag 3 Busreis – Openluchtmuseum en Bolletje: Deze morgen hebben we vrije tijd in onze vakantieplaats Ootmarsum, buiten vele mooie monumentale panden vind je mooie kleding- en designwinkels, afgewisseld met schattige brocante winkels, in het centrum is het altijd gezellig. Verder bezoeken we onder leiding van een gids het Openluchtmuseum van Ootmarsum. Op afgesproken tijd rijden we naar Almelo waar wij de Bolletje Winkel & Koffieschenkerij anno 1867 bezoeken. We worden welkom geheten met koffie en thee, een Bolletje chocoladekoekje en een heerlijke Bolletje beschuitenbol gevuld met banketbakkersroom. Na de nodige uitleg over de geschiedenis van Bolletje, de producten en allerlei geheimen over de lekker tussendoortjes of de verschillende koekjes is het tijd om het museum op de eerste etage te bezoeken of een kijkje te nemen in de traditionele bakkerijwinkel waar alles nostalgie ademt. Bolletje bakt producten voor iedereen en voor elk moment van de dag. Ze zijn overigens nog te koop in het knusse winkeltje. Na het museumbezoek keren we terug naar ons hotel in Ootmarsum. Vanavond gezellige klanken van het De Cap orgel in het hotel.

Dag 4 Busreis – Enschede, stad van kunst en de mooiste Synagoge van het land: Vandaag brengen we een bezoek aan Enschede waar we beginnen met een bezoek aan het Rijksmuseum Twente, we worden rondgeleid door een gids die toelichting geeft op de uitgebreide collectie van 1300 tot heden. Aansluitend bent u vrij in het centrum, hier kunt u op eigen gelegenheid rondkijken en de inwendige mens versterken. Vanmiddag bezoeken we de synagoge van Enschede. De synagoge wordt geprezen als de mooiste van de Joodse gemeenschappen in Nederland. De Joodse cultuur is al sinds 1730 in Enschede aanwezig. De huidige synagoge werd in 1928 ingewijd door de opperrabbijn. Een rondleiding informeert u over dit bijzondere bouwwerk. Na de rondleiding is er koffie/thee aanwezig. Na dit bezoek rijden we weer terug naar ons hotel.

Dag 5 Huiswaarts & Zand: Na het ontbijt nemen we afscheid van het vriendelijke personeel van Stadshotel Ootmarsum. We brengen vandaag een bezoek aan het Veluws zandsculpturenfestijn in Garderen. Ieder jaar is er een ander thema bij het zandsculpturenfestijn, dit jaar is het thema: “Onze Vaderlandse Geschiedenis” van de Hunebedden tot aan de Deltawerken. Zowel binnen als buiten kijkt u uw ogen uit naar de geweldige creaties. Aansluitend rijden we naar ons dineradres. Deze mooie reis door Twente besluiten we met een heerlijk diner.

Ons hotel tijdens de reis: Stadshotel Ootmarsum***
I
n het centrum van het eeuwenoude stadje ligt het stadshotel Ootmarsum. Het gerenoveerde hotel is voorzien van alle comfort en het voldoet aan alle wensen en behoefte voor een geslaagde vakantie. Het hotel beschikt over mooie kamers voorzien van douche, toilet en tv. Het overgrote deel van de kamers zijn per lift bereikbaar. Verder is het hotel voorzien van lift, receptie, gezellige huiskamer, wintertuin, gezellig terras en een mooi restaurant. In de ochtend staat er een uitgebreid ontbijtbuffet voor je klaar. In de avond wordt er een heerlijk 3 gangen diner uitgeserveerd.

De prijs van deze vakantiereis bedraagt:

  • € 549,00 per persoon.

 

Toeslag 1 persoonskamer € 36,50 per persoon. (Maximaal 15 kamers)

Inschrijven uiterlijk 10 juni 2023

 

Bij de reissom is inbegrepen:
de reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera, en airco; de verzorging op basis van halfpension met ontbijtbuffet en 3-gangen diner; alle kamers met douche, toilet en tv; de excursies (inclusief de genoemde entrees); gratis Wi-Fi; Lunch in het hotel op dag 1; koffie/thee met cake, videopresentatie en rondrit met gids op landgoederen; kopje koffie bij informatie in het hotel en kofferservice; gids op dag 2; entree Tinnen figurenmuseum met een demonstratie tin gieten; entree openluchtmuseum Ootmarsum met rondleiding; bezoek Bolletje met koffie/thee chocoladekoekje en gevulde beschuitbol; gezellige avond op de klanken van het De Cap orgel in het hotel; entree met rondleiding rijksmuseum Twente; entree Synagoge met rondleiding en kopje koffie/thee; entree Zandsculpturenfestival; het afscheidsdiner; de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider.
Alle taxen; calamiteitenfonds; reserveringskosten; SGR consumentenbijdrage.

Niet bij de reissom inbegrepen:
Annulerings- en/of reisverzekering; persoonlijke uitgaven; niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees

Voor deze reis gelden de dan geldende maatregelen omtrent COVID-19 indien van toepassing

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Cor van den Bosch: 06-50638128 voor e-mail: gebruik deze link.