PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

De vele geheimen van de smid

Datum: donderdag 7 maart 2024
Locatie: Senioren Trefpunt, Molenveste 144, ingang tegenover de molen
Tijdstip: 19.30 – 21.30, zaal open vanaf 19.00 uur
Kosten: € 5,00 p.p. , incasso: 4 maart 2024
Inschrijving is gesloten.

Op 7 maart ben je van harte welkom in het Senioren Trefpunt, waar Jan Suijkerbuijk je meeneemt op een fascinerende reis door de geschiedenis. In vroegere tijden was de smid de spil van het dorpsleven, een onmisbare schakel voor de agrarische gemeenschap. Niet alleen smeedde hij werktuigen en legde hij ijzeren banden om karrenwielen, maar fungeerde hij ook als een soort dierenarts, zoals je kunt zien op de afbeelding.

Jan Suijkerbuijk, trotse afstammeling van de illustere Franciscus Nicolaus Suijkerbuijk wiens naam je ziet op dit document, brengt deze vergeten ambachten tot leven en onthult alle geheimen van de smid. De lezing begint om 19:30u. Vanaf 19:00u verwelkomen wij je met een kopje koffie of thee en wat lekkers.

Wil je nu eindelijk het geheim van de smid weten, schrijf je dan zo snel mogelijk in de groene knop om verzekerd te zijn van een plaatsje. De inschrijving sluit op 1 maart of als het maximumaantal deelnemers is bereikt. De kosten bedragen € 5,00 per persoon. Dit bedrag wordt op 4 maart via incasso geïnd.

Laat je betoveren door de ambachtelijke kunsten en historische verhalen van de smid tijdens deze boeiende avond en schrijf je in voor 1 maart