PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Jubileumviering in ’t Zand (update)

Doen in ’t Zand, feestelijke Open Dag van PVGE

Datum: zondag 16 juli 2023
Locatie: Bestseweg 52 in Oirschot
Tijd: 12:00 – 17:00 uur
Kosten: gratis
Inschrijven: niet meer mogelijk !

met aansluitend een gezellig buffet voor leden

Tijd: 18:00 – 20:00 uur
Kosten voor leden: gratis (deelname, buffet en 3 consumpties)
Kosten voor partners die geen lid zijn: 15 euro
Inschrijven: niet meer mogelijk.

 

Open Dag

Op 16 juli heeft PVGE-Best haar jaarlijkse open dag en is iedereen welkom om met ons kennis te maken. Extra feestelijk dit jaar omdat de PVGE haar 75-jaar jubileum viert. Wij houden dit evenement in partycentrum ‘’t Zand Brabants Gastvrij’ aan de Bestseweg 52 richting Oirschot. Deze manifestatie is in de loop der jaren uitgegroeid tot een interessant en gezellig gebeuren, waarop men in gemoedelijke sfeer kan genieten van wat uiteenlopende amateurkunstenaars in de vereniging aan kunstvormen produceren: naast schilderijen ook beeldhouwwerken, keramiek, tekeningen, sieraden, en ook zang. Maar met de feestelijkheid van ons jubileum en de ruime buitenomgeving op de nieuwe locatie op een zomerse dag in juli staat de deur open naar niet alleen binnen-activiteiten maar een brede presentatie van ook al onze buitenactiviteiten die in Best onder de PVGE-vlag worden beleefd. Het wordt een feest van ontmoeten en gezelligheid.

Programma

12.00 – 12.10 u Opening van het programma
12:30 – 13:00 u Demonstratie buitenactiviteit (bij mooi weer)
13.00 – 13.30 u Optreden, vertoning, activiteiten
14:00 – 14:30 u Demonstratie buitenactiviteit (bij mooi weer)
15.00 – 15:30 u Optreden, vertoning, activiteiten
16:30 – 16:45 u Sluiting van het programma
17:00 u Einde

Kunstenaars komen tot hun recht

De schilders tonen hun mooiste werken, de houtsnijder toont naast zijn kunstwerken ook de apparatuur waarmee hij ze had gerealiseerd, en de makers van keramiek. tiffany, mozaiek, stenen beelden krijgen de ruimte. Uiteraard maak je er kennis met onze clubs. Aan tafels vind je er binnen de fotoclub, de kaartmakersclub, de computerclub, de theaterclub, de zwemclub, de genealogieclub. Je vindt er altijd bij een van die dertig clubs wel een paar die helemaal aansluiten bij je belangstelling, en anders wel bij de evenementen als reizen, lezingen, feesten, gezamenlijk op restaurant. Vanwege de grote belangstelling is er zelfs een nieuwe club in oprichting, gezond koken waarin zowel gezamenlijk koken als het in gezelschap genieten van het resultaat.

Maak kennis met alles wat leuk is en ontmoet bekenden

De sfeer wordt altijd extra gezellig bij het optreden van het zangkoor, de liedjeszanggroep BestLeuk, en wat muzikanten tussen de aanwezigen ten gehore brengen. En dat bij af en toe een momentje voor jezelf op wat de horeca van ’t Zand binnen en op haar terrassen te bieden heeft. De jongste bezoekers van 6 tot 10 kunnen onder enthousiaste begeleiding aan de slag met verf en penseel, de toekomstige leden en kunstenaars van straks.

Wie van binnen via een rustmomentje op het terras naar buiten is gegaan vindt daar ook allerlei actie: bezoekers kunnen er jeu de boulen op een sappig groen grasveldje, meedoen aan Nordic-Fitness oefeningen, wandeltochten en fietstochten maken door het groen.

Hé, waar ken ik je van?

Je komt daarmee op die middag op de plek waar je bekenden tegenkomt, ontmoetingen uit eerdere PVGE-reizen of evenementen. Je kunt weer eens bijpraten, ziet wat er zoal te doen is in Best en Oirschot en wellicht vind je een club vindt waar je je bij aan zou willen sluiten. Kom dus op 16 juli, ’s middags vanaf 12:00 uur naar Doen in ’t Zand het gezellig en enerverend feest, dat zich wel vaker zal gaan voordoen, de komende jaren.

Gezellig Buffet voor leden

Vanwege het 75-jaar jubileum heeft het bestuur zich voorgenomen onze open dag dit jaar extra feestelijk te maken voor onze leden. Wij nodigen onze leden uit om aansluitend aan de open dag gezellig samen een uitgebreid buffet te hebben. Helaas is wegens de grote belangstelling het maximale aantal inschrijvingen inmiddels bereikt. De inschrijving is daarom gesloten.