PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Informatiebijeenkomst ‘Veilig Bankieren’

Datum: donderdag 12 oktober, 2023
Lokatie: ’t Tejaterke, Max de Bossustraat 1
Tijdstip: 14:00 – 16.00 uur
Kosten: € 2,00
Aanmelding: telefonisch bij Cor v.d. Bosch (06-50638128)
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door SeniorenRaadBest

Wie kreeg niet ooit een mailtje of telefoontje, waarin een gunstige lening werd aangeboden of een geldelijke bijdrage gevraagd werd. Poging van een oplichter om je geld afhandig te maken. Nog indringender zijn de telefoontjes waarin een zogenaamde bankmedewerker op allerlei manieren je probeert te overtuigen dat je bankrekening in gevaar is en dan je bankpas en pincode vraagt om dat te voorkomen. Mogelijk zag je op tv in programma ‘Opsporing Verzocht’ dat al veel mensen in allerlei doortrapte trucs trapten.

Hoe beroving via trucs te voorkomen?

Hoe herken je nu dit soort fraude en kun je voorkomen daar zelf slachtoffer van te worden? Daarover organiseert de SeniorenRaadBest voor alle inwoners van Best een informatiebijeenkomst ‘Veilig Bankieren’.

Jan Smulders van de Regiobank in Best komt toelichten hoe je in e-mails, telefoongesprekken of in persoonlijk contact oplichters herkent. Verder wordt besproken wat je in zo’n geval het beste kunt doen om te voorkomen dat je beroofd wordt. Ook worden de mogelijkheden van beveiliging van je internet in bankzaken besproken en zal iemand van de politie aanwezig zijn om vragen te beantwoorden.

Iedereen die iets meer van veilig bankieren wil weten wordt van harte uitgenodigd.

De bijeenkomst wordt twee keer gehouden: op donderdag 12 oktober in ’t Tejaterke (Max de Bossusstraat 1) en op dinsdag 31 oktober in de Kadans (Sint Jozefstraat 1).

Aanmelden

De seniorenraad vindt dit onderwerp zo belangrijk dat deze bijeenkomst aan iedereen in Best wordt aangeboden. Wij stellen het wel op prijs als je je aanmeldt, telefonisch bij Cor van den Bosch (bestuurslid SeniorenRaadBest), tel. 06-50638128, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. De gevraagde bijdrage voor deelname is € 2,- per persoon inclusief tweemaal koffie of thee met iets lekkers.