PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

ENGELAND – YORK & LAKE DISTRICT

Zondag 8–daagse reis naar York en het Lake District, Graafschap Cumbria.
Zondag 06 t/m 13 augustus 2023. Vertrek 04.00 uur: vanaf parkeerplaats den Ekker.
Deze reis is volgeboekt. Inschrijven is niet meer mogelijk.


Het Lake District National Park is een merengebied met 16 meren gelegen in het nationaal park in het graafschap Cumbria in het noordwesten van Engeland. Het is opgericht in 1951 en is 2362 vierkante kilometer groot. Sinds juli 2017 staat het gebied op de Unesco-Werelderfgoedlijst. Het Lake District is een bergachtige streek. Alle toppen in Engeland hoger dan 900 meter boven zeeniveau liggen in dit gebied. De meren zijn in de meeste gevallen langwerpig van vorm, wat te verklaren valt door het feit dat in de pleistocene ijstijd de rivierdalen door gletsjers tot brede trogdalen werden vervormd. Het bekendste meer is het Windermere met bijna 15 km². De meren verwierven in de Victoriaanse tijd nationale bekendheid door toedoen van de Romantische dichters William Wordsworth, Samuel Taylor en Robert Southey. Later werd Beatrix Potter, de tekenares en schrijfster van de verhalen met o.a. Peter Rabbit een beroemde inwoonster, wier woning nog in Hawkshead kan worden bezichtigd en wier suikerzoete plaatjes van pluizige diertjes met kleertjes aan nog in iedere souvenirwinkel op porselein en allerlei andere waar te koop zijn.

Reisprogramma:

Dag 1 Heenreis: Vanaf Best rijden we via de Belgische wegen naar Calais. We kiezen ervoor om de passage naar Engeland te maken met de ferry. Bij helder weer kun je de “White Cliffs off Dover” zien, dan weet je, we naderen Engeland. Zodra we van boord zijn starten we met de reis naar York. Onderweg maken we regelmatig een stop. Nadat iedereen de bagage naar de kamer heeft gebracht volgt het diner in het hotel.

Dag 2 York: Na het ontbijt bezoeken we onder leiding van een Nederlands sprekende gids (indien beschikbaar) de pittoreske binnenstad van York. Ga terug in de tijd en laat je verrassen door alles wat York te bieden heeft. De vele vroegere bewoners van York, onder andere Romeinen en Deense Vikingen, hebben hier hun sporen nagelaten. De best zichtbare sporen stammen uit de Middeleeuwen, getuige de smalle autovrije straatjes in het stadscentrum met vakwerkhuizen en tearooms. Na de rondleiding is gelegenheid tot lunchen op eigen kosten, onze gids wijst je de geschikte gelegenheden. Rond de stad staat de stadsmuur onderbroken door verschillende toegangspoorten. Een wandeling over de muren is een geliefde bezigheid, ook bij de inwoners van York zelf. Binnen de muren ligt de York Minster, de enorme kathedraal met bijzonder gebrandschilderde ramen. Wist u dat de bouw ervan maar liefst 252 jaar in beslag nam? Combineer dit historisch erfgoed met de gezellige winkelstraten.

Dag 3 Yorkshire Dales National Park & Yorkshire Wensleydale Cheese: Na het ontbijt rijden we via het Yorkshire Dales National Park, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en het Wensleydale naar Hawes. Het nationaal park is een heuvellandschap dat ten oosten van de waterscheiding van het Penninisch Gebergte is gelegen. Het maakt voornamelijk deel uit van het graafschap North Yorkshire, een klein gedeelte is gelegen in Cumbria. Het beeld dat men in deze omgeving aantreft bestaat uit donkere heuveltoppen, steile hellingen, groene dalen met stapelmuurtjes, en stevige boerderijen en veldschuren. De heuvels ogen als majestueuze toppen. Het beboste Wensleydale, dat dwars door het gebied loopt, is befaamd vanwege de kastelen en de echte Yorkshire Wensleydale kaas. Derhalve maken we een stop in het plaatje Hawes, het is omgeven door prachtige heuvelachtige landschappen. We bezoeken de Wensleydale Creamery, Hier wordt de echte Yorkshire Wensleydale Cheese gemaakt. In het bezoekerscentrum krijgen we de nodige uitleg. In Hawes is tevens vrije tijd om de inwendige mens te versterken. Na de stop vervolgen we onze mooie route naar Newby Bridge, gelegen in het graafschap Cumbria, ooit een deel van Lancashire, is een klein gehucht grenzend aan de rivier de Leven aan de zuidkant van Lake Windermere. Het dankt zijn naam aan de stenen brug met vijf bogen die in 1651 over de rivier werd gebouwd. Newby Bridge is een handige uitvalsbasis om het Lake Ditrict te verkennen, hier is ons hotel.Na de kamerverdeling volgt het diner.

Dag 4 Kendal & Lowther castle (ruïne) and gardens: Deze ochtend rijden we naar Kendal. Kendal is gelegen in het graafschap Cumbria aan rivier de Kent met ca. 28.000 inwoners. Het is daarmee de 3e grootste plaats in dit graafschap. Kendal het is een toeristenplaats en staat bekend om een aantal producten die er vandaan komen, zoals Kendal mint cake, pijptabak en snuiftabak. De bijnaam the Auld Grey Town dankt het stadje aan het feit dat veel gebouwen zijn opgetrokken uit grijze leisteen. Hier heb je vrije tijd om Kendal te verkennen en te lunchen. Vanmiddag bezoeken we Lowther Castle and Gardens. Van de vele schatten die te wachten staan om ontdekt te worden in het Lake District, is Lowther Castle (grotendeels een romantische ruïne) een bijzonder juweeltje. Gebouwd aan het begin van de 19e eeuw, op de plaats van twee vorige huizen, was het kasteel een groots gebouw met een kamer voor elke dag van het jaar. De tuinen waren de afgunst van het noorden. Maar in 1957 werd het kasteel gesloopt. Alleen de gevel en de buitenste wanden bleven staan, de tuinen waren verloren aan de wildernis. 70 jaar na de sloop is Lowther Castle and gardens nu een van de meest intrigerende bezoekersattracties van het land. Het werd verkozen tot de grote bezoekersattractie van het jaar 2018 in de Cumbria Tourism Awards. Dramatische ruïnes, tuinen in tuinen, een tentoonstelling over de familiegeschiedenis, een café en een leuke shop nodigen uit voor een bezoek.

Dag 5 Grasmere & Ullswater steamer: Vandaag rijden we via het Rydal Water en het Grasmere naar de gelijknamige plaats Grasmere, hier maken we een stop om het plaatsje dat bekend is van William Wordsworth, een bekende dichter, te bezoeken. Tevens lunchpauze. Onze volgende halte is Pooly Bridge vanaf hier maken we een ca. 1 uur durende tocht met een steamer over het Ullswater naar Glenridding. Hier staat de touringcar weer klaar om terug naar Newby Bridge te rijden.

Dag 6 Windermere & Beatrix Potter Countrysidetour: In de ochtend rijden we naar Windermere waar u enige vrije tijd heeft om dit leuke stadje aan het gelijknamige meer te ontdekken. Tevens lunchpauze. Vanmiddag maken we met lokale minibussen de Beatrix Potter Countrysidetour. Tijdens de tour bezoeken we de Hill Top Farm dat meer verteld over deze bijzonder vrouw en Peter Rabbit, uiteraard kunt u even in het winkeltje snuffelen. Verder zien we tijdens de tour Wray Castle en het middeleeuwse plaatsje Hawkshead, ook houden we halt bij het uitzichtpunt Tarn Hows waar u een fantastisch uitzicht heeft over het Windermere.

Dag 7 The High Adventuretour: Deze klassieke avontuurlijke Tour door de westelijke meren maakt gebruik van een route die door de Romeinen is ontwikkeld! Vandaag trekken we er wederom op uit met lokale minibussen. De Tour gaat over de beroemde bergpassen van het Lake District, de Hardknott pass en de Wrynose pass, deze behoren tot de steilste van Groot-Brittannië. Onderweg zien we overblijfselen van het Romeinse Hardknott Fort. Onderweg maken we regelmatig een stop, tevens lunchpauze. Later op de dag bezoeken we de tuinen van het 14e eeuwse Muncaster Castle. Via een andere mooie route keren we terug.

Dag 8 Dover – Calais – Best: Na het ontbijt vertrekken we via Birmingham en Londen naar Dover. Met de ferry maken we de overtocht naar Calais. We besluiten de reis met een 3-gangen diner waarna we weer worden teruggebracht naar onze opstapplaats in Best.


De overtochten:
De overtochten op de heen- en terugreis van Calais naar Dover v.v. worden gemaakt met een comfortabele ferry. Tijdens de overtocht hoeft u zich geen moment te vervelen. Op de schepen zijn diverse restaurants en gezellige bars. Bovendien beschikken de schepen over enkele winkels waar een groot assortiment cosmetica, parfums, alcoholische dranken, wijn, speelgoed, enz. wordt aangeboden. Aan boord is ook de mogelijkheid uw euro’s naar ponden om te wisselen.

Onze hotels tijdens de reis:
In York, waar we 2 nachten verblijven, Skipton – Hotel Rendezvous ****
In Lake District, Newby Bridge – Het Newby Bridge Hotel ***

Het 1e hotel, waar we 2 nachten verblijven, ligt aan de rand van Skipton, een traditionele marktstad en bekend als de poort naar de Dales en gelegen aan de oever van het Leeds- en Liverpool-kanaal, omgeven door de prachtige Yorkshire Dales en op korte afstand van York. Alle kamers zijn voorzien van douche/bad, wc, föhn en tv. Het hotel beschikt over een lift waarmee het grootse gedeelte van de kamers bereikbaar zijn. Verder beschikt het hotel over een receptie, bar met lounge, zwembad en een fitnessafdeling. In het mooie restaurant staat iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. ’s Avonds geniet u van een heerlijk 3-gangen keuzediner. Het hotel is voorzien van WiFi.

Het Newby Bridge Hotel, waar we 5 nachten verblijven, ligt op minder dan 2 minuten lopen van het Lake Windermere. Het hotel is ondergebracht in een in 1793 gebouwd verblijf van lord James Machel. Het Newby Bridge Hotel bevindt zich op een terrein van 5 hectare met mediterrane tuinen. Alle kamers zijn voorzien van douche/bad, wc, föhn en tv. Het hotel beschikt niet over een lift, er zijn diverse kamers op de begane grond, indien nodig is er kofferservice. Verder beschikt het hotel over een receptie met lounge, een gezellige bar, stoombad, zwembad, jacuzzi en een fitnessafdeling. In het mooie restaurant staat iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. ’s Avonds geniet u van een heerlijk 3-gangen keuzediner. Het hotel is voorzien van gratis WiFi in de openbare ruimtes.

Voor de toegang in Engeland in deze reis is een geldig paspoort noodzakelijk.

De prijs van deze vakantiereis bedraagt: € 1.287,00 per persoon.
Toeslag 1 persoonskamer € 167,00 p.p. (14 kamers).

Als je ingeschreven hebt wordt je tijdig geïnformeerd als na inschrijven de prijzen zouden afwijken.

Bij de reissom is inbegrepen:
De reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera en airco; de verzorging op basis van halfpension, ‘s morgens ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen keuzemenu; alle kamers met genoemde faciliteiten; de excursies (inclusief genoemde entrees); overtocht Calais/ Dover met ferry (vice versa); gratis Wi-Fi; wandeling York onder leiding van Nederlands (mits beschikbaar) sprekende gids; bezoek Wensleydale Creamery; entree Lowther Castle and Gardens; Vaartocht met Steamer; Beatrix Potter Countrysidetour met diverse bezoeken; entree Hill Top Farm; The High Adventuretour met diverse bezoeken; het afscheidsdiner; de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider.
Alle taxen; calamiteitenfonds; reserveringskosten; SGR consumentenbijdrage.

Niet bij de reissom inbegrepen:
Annulerings- en/of reisverzekering; persoonlijke uitgaven; niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees

Voor deze busreis gelden de dan geldende maatregelen omtrent COVID-19 indien van toepassing

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Cor van den Bosch: 06-50638128 voor e-mail: gebruik deze link.