PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Een grootse 60Plusmarkt in Best.

Datum: zaterdag 25 mei 2024
Lokatie: ‘t Tejaterke, Max de Bossusstraat 1
Tijdstip: 10:00 tot 16:00 uur
Kosten: entree gratis
Inschrijven: niet nodig

En wie komt er een handje helpen?

Op zaterdag 25 mei 2024 van 10.00 uur tot 16.00 uur wordt er in ’t Tejaterke een grote informatiemarkt gehouden voor 60-plussers. Meer dan 40 organisaties en verenigingen laten dan zien wat zij allemaal doen om 60-plussers te inspireren actief te blijven. En ook wat op het gebied van wonen, welzijn, zorg en vrije tijd de nieuwste ontwikkelingen zijn. Zij doen dat in een markt met stalletjes met informatie, maar ook met lezingen en workshops.

Deze infomarkt wordt georganiseerd door de buurtcoaches van de LEV-groep in samenwerking met de gemeente Best, PVGE, KBO en SeniorenRaadBest. De PVGE doet natuurlijk ook mee met een stalletje. Maar ook willen we meewerken aan het goed verloop van de dag. Je kunt helpen in het wijzen van de weg waar stalletjes te vinden zijn en lezingen gehouden worden, ook is er hulp nodig bij de bar en bij het aanwijzen van parkeerplaatsen voor de mensen die met de auto komen. En als je al wat langer bij onze PVGE betrokken bent hebben we ook graag wat extra hulp in onze PVGE-marktkraam.

Het gaat een leuke, gezellige, laagdrempelige dag worden waar iedereen zich welkom voelt. Kom dus op zaterdag 25 mei naar ‘t Tejaterke, Max de Bossustraat 1. Als je wilt helpen of meer daarover wilt weten, bel dan Cor van den Bosch, tel: 06 50638128.

Interview over de 60Plusmarkt

Sietske Scheers en Marije Vink – beiden buurtcoaches bij LEV-Best en voorbereiders van de 60Plusmarkt vertellen meer over het hoe en waarom.

Wat maakt de 60Plusmarkt uniek en anders dan andere evenementen?
Sietske: ‘Voor 60-plussers is het een unieke kans om ALLE Bestse organisaties op het gebied van ouder worden onder één dak te vinden. Omgekeerd is het voor deze organisaties een mooie kans om de doelgroep te leren kennen en in te spelen op hun wensen en behoeftes’.

Marije: ‘De seniorenverenigingen PVGE en KBO organiseren al veel activiteiten voor 60-plussers. Deze markt is een goede aanvulling daarop.

Hoe zijn jullie betrokken geraakt bij de organisatie?
Marije: ‘We werken allebei als buurtcoaches en zijn al bezig met welzijnsbezoeken voor 75-plussers. In ons werk staat ontmoeting en verbinding centraal. In de voorbereiding van de 65Plusmarkt en ook op die dag zelf worden er veel verbindingen gelegd tussen inwoners, organisaties en initiatieven.
Sietske: ‘Bij de organiserende LEVgroep is het uitgangspunt “Samen voor elkaar”. Dus of je nu een inwoner bent of organisatie of vrijwilligerswerk wil doen. Je doet het samen.’

Wat hopen jullie te bereiken met dit evenement?
Sietske: ‘We hopen vroegtijdig toekomstige ouderen te bereiken in het proces van ouder worden en we willen inwoners uitnodigen om hun talenten en kwaliteiten ook na hun werkende leven in te zetten, ieder naar zijn vermogen. We denken graag mee over zinvolle vrijetijdsbesteding zoals vrijwilligerswerk of actief burgerschap.’

Zijn er bepaalde activiteiten waar jullie enthousiast over zijn?
Marije: ‘Het is fantastisch dat ruim 40 organisaties zich hebben aangemeld. Ik kijk ernaar uit dat het allemaal samenkomt.’

Sietske: ‘Ik verheug me erop in gesprek te gaan met de inwoners. Van hen kunnen we leren, zodat we deze feedback weer kunnen meenemen in onze vervolgstappen.’

Zijn er boodschappen die jullie willen overbrengen?
Marije: ‘De levensthema’s die voor iedereen van belang zijn. Basisbehoeftes en Voorbereiden op de toekomst. Op tijd beginnen met oriënteren. Hopelijk worden mensen op verschillende manieren geprikkeld.’

Wat zijn jullie persoonlijke verwachtingen voor dit evenement?
Sietske: ‘Een leuke, gezellige, laagdrempelige dag waarbij mensen zich welkom voelen. En dat stukje bewustzijn richting de toekomst creëren is voor ons belangrijk. We zien iedereen graag op 25 mei in het Tejaterke!’.

 

Toegang: gratis, website: www.levbest.nl/agenda/60plus-markt-best-0