PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

De waarde van palliatieve zorg

Informatiebijeenkomst verzorgd door Jannie Oskamp, m.m.v. Jan Ackermans en Mirjam van Schijndel

Datum: dinsdag 24 oktober, 2023
Lokatie: Prinsenhof
Tijstip: 14:00 – 16.00 uur
Kosten: € 2,00 (bij binnenkomst te voldoen); hiervoor krijg je koffie/thee voor aanvang en in de pauze.
Inschrijving: niet nodig
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door SeniorenRaadBest

Wat maak je eigenlijk mee als je de diagnose ‘ongeneeslijk ziek’ krijgt? Waar heb je dan behoefte aan? En wat heeft de palliatieve zorg te bieden? Wat is dat eigenlijk? Voor deze bijzondere bijeenkomst heeft SeniorenRaadBest Jannie Oskam bereid gevonden met ons haar ervaringen en inzichten te delen.

Jannie Oskam (1954) studeerde sociale wetenschappen en heeft dertig jaar werkervaring in de zorg. In 2013 werd bij haar borstkanker geconstateerd en naar aanleiding daarvan verscheen in 2015 haar eerste boek ‘Zo gaan we het doen! Samen beslissen bij borstkanker’. In 2019 kreeg Jannie de diagnose van uitgezaaide borstkanker en de boodschap dat genezing niet meer mogelijk was. Om duidelijk te maken wat palliatieve zorg tijdens deze periode kan betekenen en waarin die voorziet, schreef ze opnieuw een boek dat in 2021 verscheen: ‘Tussenland, over leven met de dood in je schoenen’.

Met het boek wist ze een gevoelige snaar te raken: een duidelijk hiaat in de zorg kreeg een gezicht. Ook letterlijk, want Oskam werd onder meer uitgenodigd door tv-programma’s als van Jacobine Geel en Op1. En in december ontving zij een koninklijke onderscheiding voor haar werk.

Bij deze bijeenkomst is iedere belangstellende van harte welkom. Deze uitnodiging is daarom uitdrukkelijk niet alleen gericht aan alle senioren van Best, maar ook aan iedereen die te maken heeft met palliatieve zorg, van patiënten, naasten en zorgverleners tot managers, bestuurders en beleidsmakers.

Deze bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 24 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur in het Prinsenhof.

Na het inleidende verhaal van Jannie Oskamp en een koffiepauze is er volop gelegenheid om vragen te stellen aan een panel waarin naast Jannie ook Jan Ackermans, en Mirjam van Schijndel, beiden uit Best, plaats zullen nemen, Jan als ervaren gepensioneerd huisarts en Mirjam met haar ervaring als palliatief verpleegkundige en vanuit haar initiatief Grief-Relief.

De entree is € 2 – inclusief de koffie of thee bij aanvang en tijdens de pauze.