PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Busdagtocht Schoorl & Amsterdam

Datum: Vrijdag 5  juli 2024
Vertrek:  07.30 uur: Vertrek vanaf  bushalte Station- Spoorstraat.
Verwachte thuiskomst: 20.15 uur
Deze reis zit VOL Voor een plekje op de wachtlijst evt. bellen naar Cor v.d. Bosch 06-50638128
Prijs van deze tocht: €107,85 per persoon. Bij de reissom is inbegrepen: Vervoer per luxe touringcar, 2x koffie of thee met gesorteerd gebak, rit met de zonnetrein, lunch (zoals omschreven), grachtenrondvaart Amsterdam en het drie gangen diner.
Informatie: Truus Emmers, 06-24151068 of via e-mail

De prachtige duinen van Schoorl
Bedwing de Schoorlse Duinen, Nederlands breedste duingebied, met de hoogste duinen én volop ruimte om uit te waaien. Een eeuw geleden was het hier één grote zandbak, nu broeden er tientallen vogelsoorten, groeien er de mooiste  paddenstoelen en speelt het zonlicht met duizenden boomblaadjes. Meer dan 60 kilometer wandelpad brengt je naar de hoogste duinen, de oudste bossen of de stuivende duinen. Want liet Staatsbosbeheer honderd jaar geleden het zand juist vastleggen door bomen te planten, nu mogen sommige duinen weer vrij stuiven. Zoals bij De Kerf waar het Noordzeewater bij springtij en noordwesterstorm vrij toegang heeft tot de achterliggende duinvalleien. Met resultaat! Dankzij het zoute zeewater konden planten als zeekraal, zeeraket en schorrenzoutgras zich hier weer vestigen. In hun spoor volgen de vogels en duinhagedissen. Zo hebben de Schoorlse Duinen er nog een prachtig natuurgebiedje bijgekregen. De duinen van Schoorl zijn een paradijs voor de natuurliefhebber. Open duinen worden afgewisseld met dichte bossen en natte vlakten. Uniek zijn de heidevelden die vind je bijna nergens in de duinen. Het zand in de Schoorlse Duinen is zeer kalkarm en daardoor kan er heide groeien. Op sommige plekken, zoals in De Kerf, mag het zand weer stuiven. Er ontstaan spontaan nieuwe duintjes en kuilen. Het duin ‘wandelt’ als het ware. De zandhagedis vertoeft graag in het zand. Wie geluk heeft, ziet hem zonnebaden.

 

De grachten van Amsterdam
De grachtengordel van Amsterdam beslaat meer dan 100 kilometer. Deze Rondvaart door Amsterdam neemt je een uur lang mee door deze waterwegen, langs de prachtige grachtenpanden die langs de kade te vinden zijn en door de niet te missen Prinsengracht, Keizersgracht en Herengracht. De boot is 100% elektrisch en brengt ons langs de prachtige bezienswaardigheden van Amsterdam, vanuit de boot heeft u prachtig mooi zicht op de grachtengondel met zijn mooie bruggen en historische grachtenpanden.

Dagprogramma:
Vanaf onze opstapplaats rijden we rechtstreeks naar het mooiste duingebied van Nederland. Aangekomen in Groet worden we hier gastvrij ontvangen voor een heerlijk kopje koffie of thee met gesorteerd gebak. Inmiddels is ook de zonnetrein gearriveerd, vanuit hier ga je met de zonnetrein een mooie tocht maken door de Honds Bossche en Schoorlse duinen. Lekker rustig word je door de zonnetrein vervoerd door deze prachtige rustgevende omgeving. De Zonnetrein wordt voortbewogen door een elektro trekker, die voor een deel zijn voeding krijgt van op het dak gemonteerde zonnecollectoren. Bij terugkomst in het restaurant staat hier een heerlijke lunch klaar, bestaande uit een kopje soep, bakkers brood, ham, kaas, jam en uiteraard een kroket met mosterd. Als drankjes daarbij 1 kopje koffie of thee en naar keuze melk, karnemelk en biologisch sap dat in karaffen op tafel staat. Na de lunch vervolgen wij onze weg en rijden naar Amsterdam voor een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Bij terugkomst staat de touringcar alweer voor u klaar en rijden we richting ons dineradres voor een drie gangen diner voordat wij weer retour gaan naar onze opstapplaats.

Verwachte thuiskomst: 20.15 uur

De prijs van deze tocht bedraagt: €107,85 per persoon

Bij de reissom is inbegrepen: Vervoer per luxe touringcar, 2x koffie of thee met gesorteerd gebak, rit met de zonnetrein, lunch (zoals omschreven), grachtenrondvaart Amsterdam en het drie gangen diner.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot: Truus Emmers, 06-24151068 of via e-mail