PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Busdagtocht Biesbosch

Biesbosch Express- Biesbosch rondvaart- Woudrichem   Deze reis is volgeboekt !

Vrijdag 1 juli. Vertrek om 08.15 uur: vanaf de busopstapplaats Station Best

Beschrijving dagprogramma:

Karakteristiek voor de scheiding tussen boven- en onder de rivieren, is het bekende natuurgebied de Biesbosch. Het heeft grote bekendheid en waardering gekregen door o.a. zijn unieke landschap, brede en smalle kreken, biezen- en rietbegroeiing, moderne landbouwbedrijven en spaarbekkens voor drinkwatervoorziening. Wij laten u met deze dagtocht de Biesbosch zien met een 75 minuten durende rondrit met gids en een ander gedeelte tijdens een twee uur durende boottocht.

Deze ochtend begint onze Biesbosch Beleving met koffie en gebak in een sfeervol restaurant. Ons bezoek wordt gevolgd door een 75 minuten durende rondrit door de prachtige omgeving. Heerlijk genieten van rust, ruimte en natuur. Onderweg vertelt de gids over het ontstaan van de Biesbosch, de Sint-Elisabeths vloed, de crisis in de jaren 30 van de vorige eeuw en de belangrijke bijdrage van de Crossers in de tweede wereldoorlog. Ook komen de Grienduilen met hun zware werkzaamheden aanbod en hun anekdotes.

We vertellen u over het ontstaan van de Biesbosch school, dat twee lokalen kende. De ontpoldering en de impact daarvan zal worden uitgelegd.

Na deze bijzondere rondrit vervolgen we onze tocht en rijden naar Drimmelen om aan boord te gaan van een van de rondvaartboten van rederij De Zilvermeeuw. Aan boord krijgt u onder het genot van een goed verzorgde koffietafel met kroket van de schipper interessante uitleg over het heden en verleden van de Biesbosch.

Na de boottocht rijden we naar Woudrichem. Voor dit gedeelte van de middag kan u een keuze maken.

U kan kiezen voor een stadswandeling met gids door Woudrichem deze zal u over het heden en verleden en de inwoners vertellen en deze prachtige vesting aan u laten zien. Wandel door het middeleeuws decor van de film Oorlogswinter en de populaire serie Dokter Tinus! In het centrum ziet u mooie historische gebouwen uit de rijke geschiedenis van dit middeleeuws vesting- en vissersstadje. Of u kiest voor een bezoek aan het Visserijmuseum inclusief entree en rondleiding.

Vervolgens rijden we naar ons dineradres, hier aangekomen staat er een prima drie gangen diner klaar waarna we u weer retour brengen naar uw opstapplaats.

Verwachte thuiskomst: 20.30 uur

De prijs van deze tocht bedraagt: € 82,50 p.p.

Vervoer per luxe touringcar, 1x koffie of thee met gebak, Rondrit met de gids, 2- uur durende Biesbosch rondvaart met lunch aan boord, Stadswandeling met gids of entree met rondleiding visserijmuseum (keuze kenbaar maken bij inschrijving), Drie gangen diner

Voor deze dagtocht zijn de dan geldende maatregelen omtrent COVID-19 van toepassing.

Niet bij de reissom inbegrepen: annulerings- en/of reisverzekering (u dient zelf een annulerings- en/of reisverzekering te regelen). Persoonlijke uitgaven en niet genoemde extra’s bij de maaltijd, dranken.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot: Truus Emmers, 06-24151068; voor e-mail: gebruik deze link.