PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Busdagtocht bezoek aan de Keukenhof  en de Tulip Experience

Datum: Maandag 22 april 2024
Vertrek:  08.00 uur: vanaf parkeerplaats den Ekker.
Verwachte thuiskomst: 20.45 uur
Prijs van deze tocht: € 90,25 per persoon Bij de reissom is inbegrepen: Vervoer per luxe touringcar, 1x koffie of thee met appelrondo, entree Tulip Experience, bosje tulpen, entree Keukenhof en het drie gangen diner
Informatie: Gerdie van Daal 06-13276754 of via e-mail

Inschrijven

Dagprogramma: 
Vanuit Best rijden wij rechtstreeks naar Noordwijkerhout, hier wordt je bij de Tulip Experience welkom geheten met een kopje koffie of thee met lekkere appelrondo van de lokale bakker. Aansluitend kan je op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het museum, de showtuin en het perfecte plaatje maken waar je zelf op staat in de showtuin. (hier zijn speciale fotopunten voor ingericht) En als afsluiting van dit bezoek mag je ook nog een bosje zelf plukken om mee naar huis te nemen. Vanuit Noordwijkerhout is het nog maar een klein stukje naar de Keukenhof, hier komen wij rond lunchtijd aan. Je hebt alle tijd om de prachtige aangelegde perken en tuinen te gaan bekijken en er is voldoende horeca aanwezig waar je wat kan eten. Op een afgesproken tijd word je weer bij de bus verwacht en gaan wij aan de terugreis beginnen. Onderweg maken we nog een stop voor een drie gangen diner waarna we weer retour gaan naar onze opstapplaats.

De Tulip Experience 
is een onmisbare belevenis aan de bollenstreek, met de unieke combinatie van een museum, showtuin en een indoor plukkerij. Er wordt al 70 jaar met veel passie tulpenbollen gekweekt door de familie en deze kennis delen ze graag met de bezoekers. In het museum ziet je alles over de geschiedenis en het kwekersproces van de tulp. Die begint vanaf de ontdekking in Kazachstan tot aan de huidige status als icoon van Nederland.  Buiten in de showtuin word je onder gedompeld in de kleurenpracht van de bloeiende tulpen. Er staan wel 1 miljoen tulpen in 700 soorten! Anders dan in de velden van de Bollenstreek mag je hier wel in een speciaal aangelegd tulpenveld foto’s maken met jou als middelpunt van deze kleurige tulpen zee.

De Keukenhof 
De geschiedenis van Keukenhof gaat terug tot de 15de eeuw. Gravin Jacoba van Beieren (1401-1436) gebruikte ‘Keukenduyn’ als jachtgebied voor Slot Teylingen. In 1641 werd Kasteel Keukenhof gebouwd en het landgoed groeide uit tot een oppervlakte van ruim 200 hectare. In 1949 bedacht een groep toonaangevende bloembollenkwekers en -exporteurs het plan om op het landgoed een tentoonstelling van voorjaarsbloeiende bloembollen te maken. Het lentepark Keukenhof was een feit en in 1950 ging het voor het eerst open voor het publiek.