PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Busdagtocht 2e Maasvlakte & Chocolade

Woensdag 19 April 2023, Vertrek 08.00 uur: vanaf parkeerplaats den Ekker.
Deze busdagtocht zit VOL!

Dagprogramma:
Vanaf de opstapplaats rijden we naar Futureland (Europoort Rotterdam). Ons eerste reisdoel, de 2e Maasvlakte, is een nieuw stukje Nederland! Het is de vierde uitbreiding nadat in het midden van de 20e eeuw de Botlek aangelegd, in de jaren zestig Europoort en in de jaren 70 de eerste Maasvlakte. De uitbreiding met de tweede Maasvlakte ten westen van de bestaande Maasvlakte is voornamelijk bedoeld om de concurrentie in de containeroverslag met andere Europese havens vol te houden in belang van de Nederlandse economie.

Hier aangekomen worden we ontvangen met een kopje koffie of thee met appelgebak. Waarna wij inschepen voor een interessante boottocht waarbij je alles te weten gaat komen over de 2e Maasvlakte. De gids aan boord weet je alles te vertellen over dit prachtige nieuwe stukje Nederland. De “ live” gids die meevaart is zeer deskundig en zal ook veel van je vragen weten te beantwoorden. Na afloop van deze indrukwekkende boottocht heb je nog even de tijd om de benen te strekken en rond te kijken bij Futureland, hier zie je op een interactieve manier hoe de Maasvlakte is ontstaan.

Maasvlakte 2 is aangelegd in de Voordelta, een beschermd natuurgebied. Bij ontwerp en de inrichting van het nieuwe haventerrein is geprobeerd de natuur zoveel mogelijk te ontzien. Opgezet als een duurzaam bedrijventerrein is het een nieuwe stap in de ontwikkeling van de Mainport Rotterdam. Bedrijven die aan de slag willen gaan in de haven, dienen aan te tonen dat hun bedrijf duurzaam gaat exploiteren. Dit kan door bijvoorbeeld minder transport over de weg en meer over het spoor en met de binnenvaart. Maar ook de uitstoot van luchtverontreinigende stoffen of licht en geluid speelt een rol in de beoordeling van toekomstige bedrijven.

Na dit allesomvattend beeld over dit prachtige stukje Nederland vervolgen wij onze reis. We rijden richting ons lunchadres voor een goed verzorgde koffietafel met kroket.

Chocoladeatelier
Na de lunch gaan we richting Ridderkerk. Bij chocolatier Frits van Noppen word je ontvangen met koffie of thee met daarbij uiteraard een heerlijke bonbon uit eigen atelier. Ondertussen word je meegenomen in de wereld van chocolade. De lekkernij is gemaakt van cacao, gewonnen uit cacaobonen uit tropische streken. Chocolade is overal geliefd en in Nederland en België is chocolade in vele vormen te verkrijgen. We zien het in een demonstratie hoe repen, pralines en chocolade beeldjes gemaakt worden. Nadat geschiedenis, bereiding, kwaliteit, toepassingen en proeven, kortom alles komt aan de orde is geweest kun je nog even heerlijk neuzen in het winkeltje. Ondertussen staat de bus weer gereed om aan de terugreis te beginnen, onderweg maken we nog een stop, hier genieten we samen nog een heerlijk drie gangen diner aan voordat we weer retour gaan naar de opstapplaats.

Verwachte thuiskomst: 20.30 uur

De prijs van deze tocht bedraagt: € 95,00 per persoon

De inschrijving is gesloten. Deze reis zit vol.

Bij de reissom is inbegrepen: Vervoer per luxe touringcar, 1x koffie of thee met appelgebak, rondvaart 2e Maasvlakte, vrij bezoek aan Futureland, koffietafel met kroket, demonstratie chocolade inclusief kopje koffie met bonbon, drie gangen diner.

Voor deze dagtocht gelden de dan geldende maatregelen omtrent COVID-19 indien van toepassing

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot: Wim Steenks, 06-83335445; voor e-mail: gebruik deze link.