PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

5–Daagse busreis naar België – Ardennen/Eiffel

Datum: Maandag 16 t/m 20 september 2024
Vertrek: 08.00 uur: vanaf parkeerplaats den Ekker.
Deze reis is VOL
Prijs van deze vakantiereis bedraagt: € 600,00 per persoon.
Toeslag 1 persoonskamer: € 40,00 p.p. (14 stuks, daarna op aanvraag)
Informatie: Gerdie van Daal: 06-50638128, of via e-mail of Truus Emmers 06-24151068 of via e-mail

België – Ardennen – 5 dagen.

We verblijven in de gebieden Ardennen en Eifel. Deze streken staan bekend om hun gastvrijheid en kwalitatief hoogstaand toeristisch aanbod. Ondanks dat in het verleden de Belgische Ardennen het toneel waren van belangwekkende gebeurtenissen, is het vandaag de dag een streek waar je kan genieten van de rust en de natuur. De Duitse Eifel kenmerkt zich door mooie panorama’s veel beekjes en rivieren, kloosters en ruïnes.

Rodt: Rodt is een dorp wat bij de gemeente Sankt Vith hoort. Sankt Vith geldt als de enige stad in de Belgische Eifel. De streek en stad vielen in het verleden vaak in andere handen. Zowel Luxemburg als Pruisen hadden de streek vóór België in het bezit.

 

Reisprogramma:

Dag 1 – Heenreis met Tongeren, waar verleden en heden versmelten: Vertrek van Den Ekker in Best. We onderbreken de reis voor koffie/thee met gebak. Na de koffiestop rijden we naar Tongeren, hier starten we met een mooie rondrit olv een gids. De ca. 1,5 uur durende rondrit gaat door Tongeren en de Haspengouw. We eindigen in het centrum. Hier heeft u vrije tijd voor lunch, om door het gezellige centrum te lopen, een museumbezoek of een pintje te pakken op één van de vele terrassen. Tongeren is de oudste stad van België, een stad die geschiedenis ademt. Van de Romeinse en middeleeuwse stadswallen tot de imposante gotische basiliek en het bekoorlijke begijnhof. Vele delen van de stad staan te boek als beschermd werelderfgoed van Unesco. Op het afgesproken tijdstip vervolgen onze weg richting het hotel. Nadat iedereen is ingecheckt kunnen we aan tafel voor het diner.

Dag 2 – Ardense ham en Bastogne. Deze morgen gaan we naar Montenau. We starten met een bezoek aan de Montenauer hamrokerij. Hier kunnen we door grote ramen de productie van de echte Ardense ham van het begin tot het einde volgen. Aan de hand van een film wordt de geschiedenis van de originele Ardense ham verteld. In het winkeltje kunt u de ham proeven en desgewenst kopen. Na het bezoek gebruiken we bij de even verderop gelegen Brasserie een heerlijke Montenauer Schinkenplatte met koffie. Vanmiddag brengen we een bezoek aan het Bastogne War Museum. Het Bastogne War Museum is het belangrijkste museum wat over de Slag om de Ardennen gaat. Het is gelegen bij het Mémorial du Mardasson, even buiten het centrum van Bastenaken, destijds het middelpunt van de strijd. In de multimediaruimte zijn uniformen, uitrusting, voertuigen en materieel in 3-D te zien. De authenticiteit van de inrichting van het museum is uniek. In een aparte zaal draait een film van 30 minuten over de strijd, met commentaar in het Nederlands. Door het museum krijgt u uitleg via een audioguide. Na het bezoek keren we terug naar Rodt

Dag 3 – In het hart van de Ardennen. Na het ontbijt vertrekken we voor weer een interessante dag. We maken een mooie verkenningstocht door de Ardennen. Ons eerste stop is het kasteel Petite Somme, dit kasteel heeft een lange geschiedenis en biedt nu onderdak aan de spirituele leefgemeenschap Radhadesh, (Hare Krishna). De bewoners hebben dit oude en nobele gebouw grondig gerestaureerd en omgetoverd tot een ware spirituele oase waar u de kleurrijke cultuur van de Indiase tradities kunt verkennen. De eerste vermeldingen van het kasteel dateren uit de 11e eeuw. In 1065 zou de toenmalige eigenaar van het kasteel, Gozelon de Montaigu, het landgoed van de abdij van Saint-Hubert hebben geplunderd. Toen hij was overleden, voelde zijn weduwe zich schuldig over de daden van haar overleden echtgenoot en doneerde het kasteel aan de abdij Saint-Hubert. Tijdens WO I gebruikte men het kasteel als een hospitaal om voor de gewonden te zorgen. Tijdens WO II bezetten de Amerikaanse soldaten het kasteel. Tijdens ons bezoek zien we een film met uitleg over de geschiedenis van het kasteel en de gemeenschap. We bezoeken verschillende kamers, waaronder de prachtige tempelzaal, met verdere uitleg over het dagelijkse leven en de gebruiken van de bewoners. En we zien de ambachtelijke bakkerij. Vervolgens bezoeken we een van de kleinste stadjes ter wereld, Durbuy, gelegen in het dal van de Ourthe. Hier maken we een ruime stop. Het opvallendste bouwwerk is ongetwijfeld het kasteel dat in de 12e – 13e eeuw toebehoorde aan de graven van Luxemburg. In dit prachtige stadje kunt u in een van de vele brasserieën op eigen gelegenheid lunchen. Na de stop rijden we terug naar Rodt.

Dag 4 – Dagje Duitse Eifel. Na het ontbijt rijden we naar het meest bekende Eifelstadje Monschau, hier maken met een boemeltreintje een korte rondrit waarna u uit kunt stappen in het centrum. We maken een ruime stop, tevens lunchpauze. Op afgesproken tijd rijden via een mooie route naar Einruhr. Hier maken we een ca. 2-uur durende boottocht op de Rursee. De aanwezige rivieren in de Eifel zorgde in het verleden dat watermolens konden draaien, maar ook zorgde ze voor overstromingen. Daarvoor werden in de 20e eeuw stuwmeren aangelegd. Deze rondvaart op de Rursee staat garant voor mooie panorama’s. Na de boottocht gaat de reis weer terug naar Rodt.

Dag 5 – Jenever & Japan. Na het ontbijt is het alweer tijd om afscheid te nemen van de familie Rauschen en het personeel van het hotel. We rijden naar Hasselt, de Limburgse hoofdstad! Een modestad, jeneverstad, shoppingparadijs en allereerste stad van het geluk. De stad heeft een traditionele indeling met een mooi compact centrum. In de stad treft u verschillende beelden en monumenten aan. Bezienswaardig zijn o.a. het stadhuis uit de 17e eeuw en de Sint-Quintinuskathedraal. Na aankomst bezoeken we het Jenevermuseum. In het midden van de 19e eeuw telde Hasselt tientallen jeneverstokerijen. Ook vandaag de dag is Hasselt nog de jeneverstad bij uitstek. Hoe schenk en bewaar je deze lekkere drank, Wie vond hem uit, Waarom heet jenever, jenever? Op al deze vragen zal u antwoord krijgen, het museum zal u jeneverwijs maken. Natuurlijk zal er geen proeverij aan ontbreken, ontdek in het proeflokaal je favoriete jenever. Na dit bezoek heeft u vrij in het centrum, tevens lunchpauze. Na genoten te hebben van onze vrije tijd is het tijd voor een bezoek aan de Japanse Tuin, de grootste van Europa, zeer de moeite waard. Met de prachtige aanleg symboliseert het rust en natuurlijke schoonheid. Via de verschillende paden en bruggen wandelt u zo naar allerlei prachtige idyllische plekjes in het park, passerend een waterval, rotspartijen en een steenlantaarn. Na ons bezoek rijden we richting Nederland. We besluiten deze reis met een goed verzorgd diner. Na het diner wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

Hotel zum Buchenberg

Dit sfeervolle familiehotel is een ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Het hotel is gelegen in de prachtige natuur van de Belgische Eifel. Het hotel biedt ruime comfortabele kamers, alle voorzien van douche, toilet, föhn, tv, telefoon, wifi en zithoekje. Het hotel beschikt verder over een receptie, lift, bar, en een tuin met terras. Tijdens ons verblijf staat er iedere ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaar. Iedere avond wordt er een heerlijk 3-gangen diner in buffetstijl geserveerd in het sfeervolle in 2021 gerenoveerde restaurant.

De prijs van deze vakantiereis bedraagt: € 600,00 per persoon.
Toeslag 1 persoonskamer € 40,00 p.p. (14 stuks, daarna op aanvraag)

Bij de reissom is inbegrepen:
De reis per luxe touringcar voorzien van bar, modern geluidssysteem met DVD, panoramacamera en airco; de verzorging op basis van halfpension, uitgebreid ontbijtbuffet en een 3-gangen diner/buffet; alle kamers met douche, toilet, föhn, tv, telefoon, wifi en zithoekje; de excursies (inclusief de genoemde entrees); gratis Wi-Fi; koffie/thee met gebak op dag 1; gids in Tongeren; bezoek Montenauer hamrokerij; schinkenplatte met koffie/thee op dag 2; entree Bastogne War Museum; bezoek met rondleiding kasteel Petite Somme; boemeltreintje Monschau; 2-uur durende boottocht Rursee; entree en rondleiding Jenevermuseum; entree Japanse tuin; het afscheidsdiner; alle taxen;       calamiteitenfonds; reserveringskosten; SGR consumentenbijdrage; de diensten van uw ervaren chauffeur/reisleider.

 

Niet bij de reissom inbegrepen:
Annulerings- en/of reisverzekering; persoonlijke uitgaven; niet genoemde maaltijden, dranken en eventuele niet genoemde entrees

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gerdie van Daal: 06-50638128 voor e-mail: gebruik deze link. (l.daal@onsbrabantnet.nl ) of Truus Emmers 06-24151068 of  voor e-mail: gebruik deze link.( emmerstruus@gmail.com)