PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Atletiekvereniging GM en nordic fitness PVGE nodigen u uit.

Zaterdag 2 april van 11.00 tot 12.30 uur is het 4e maandevenement, ditmaal door atletiekvereniging GM en PVGE nordic fitness, van 11.00 uur tot 12.30 uur op het evenemententerrein.

Dit evenement wordt een demonstratieles nordic walking en nordic fitness. Na de demonstratie worden belangstellende uitgenodigd mee te doen aan een introductieles.

Nordic walking is bekend geworden aan het begin van dit millennium. Het was een nieuw concept om te bewegen en fit te blijven en de verwachtingen waren groot. Overal in het land werden cursussen gegeven en de stokken waren niet aan te slepen. Ook GM ging mee in deze nieuwe ontwikkeling en met succes. Na twee jaar cursussen geven had de vereniging er ongeveer zeventig nieuwe leden bij die wekelijks trainden in de bossen rond Best en Son. Ook de PVGE sloot zich aan bij deze nieuwe vorm van sporten en is nu met twee groepen nordic walking en twee groepen nordic fitness actief.

De voordelen van deze vorm van bewegen zijn intussen alom gekend en niet te onderschatte. Vooral voor ouderen is deze vorm van sporten geweldig geschikt. Door het gebruik van de stokken beweegt het hele lichaam en worden de knieën en heupen, die vaak al wat slijtage hebben ondergaan, ondersteund en enigszins ontlast. Op de ongelijke bodem van het bos, zorgen de stokken voor wat meer zekerheid en balans. Nordic fitness voegt hier, met lenigheidsoefeningen en krachttraining nog iets extra’s aan toe. De frisse lucht en het sociale contact maakt het plaatje helemaal compleet.

De explosieve groei van de eerste jaren is er uit, maar nordic walking heeft haar plaats in het sportgebeuren wel verworven en houdt deze ook in stand. Er komen nog regelmatig deelnemers bij en onze clubs groeien nog.

Iedereen die al een tijdje rondloopt met het idee iets aan zijn of haar conditie te gaan doen, moet zeker naar het evenemententerrein aan de Spinnerstraat  komen op 2 april om 11.00 uur. Gewoon komen kijken mag ook, iedereen is welkom en deelname is gratis.

Belangstellenden die na deze kennismaking verder willen zijn welkom bij de Nordic Walking groep van GM en bij de Nordic walking en fitnessgroepen van de PVGE. GM wandelt op zaterdag- en woensdagmorgen. De PVGE heeft groepen op maandag- en woensdagmorgen en op maandag- en vrijdagmiddag.