PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu
Vrijwillige Ouderen Adviseur

VOA

Hij/zij kent de weg in voorzieningenland op het gebied van welzijn, zorg en wonen en helpt u op weg om langer zelfstandig te kunnen blijven wonen.

Onze samenleving verwacht vandaag de dag een grote mate van zelfredzaamheid. Dat geldt ook voor ouderen, die daarom zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. De meeste ouderen willen dat ook. Een vrijwillige ouderenadviseur (VOA) kan daarbij helpen.

Wat doet de Vrijwillige Ouderen Adviseur (VOA)?

Een VOA is een vrijwilliger die zelf ook senior is. De VOA is van veel zaken op de hoogte en kan vragen van A (administratie) tot Z (zingeving) met mensen bespreken. Ook kan de VOA uitleg geven over voorzieningen, instanties en procedures op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Hij of zij is getraind om goed te luisteren en u te helpen om uw wensen in kaart te brengen. Samen met u te zoekt de VOA naar mogelijkheden om uw situatie zodanig te verbeteren dat u zo lang mogelijk op een goede manier zelfstandig kunt blijven wonen.

Een VOA kent de weg in voorzieningenland en verwijst door naar de juiste instantie. De taak van de VOA ligt vooral in probleemverheldering, meedenken, informeren en verwijzen.

Klik op deze regel voor de folder Vrijwillige Ouderen Adviseur

Aanmelden

U kunt u aanmelden voor ondersteuning door een VOA bij
Coördinator: Theo van den Tillaart, telefoon 040-2836039
e-mail: Bericht aan Theo van den Tillaart

Onze VOA’s zijn Wilma van Aken, Roelie Eefting, Hans Bijleveld, Corrie Eshuis en Kees Speet.