PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

8-Daagse rondreis door Griekenland

Klik op deze regel voor een verslag van onze Griekenlandreis.

Klik op de dag van uw keuze voor een beeldverslag samengesteld door Jan Dijstelbloem.

Dag 1, dag 2, dag 3, dag 4, dag 5, dag 6, dag 7, dag 8

 

Deze speciaal voor ons samengestelde reis bevatte het volgende programma:

Dag 1 / 10-05-2023:

We worden vroeg in de ochtend in Nuenen opgehaald en naar Eindhoven Airport gebracht. Eind van de ochtend komen we aan op het vliegveld van Athene. Vervolgens neemt de gids ons mee naar het centrum van de stad. Hier zal gelegenheid gegeven worden voor de lunch (op eigen kosten). Na de lunch zal de gids een korte wandeling maken waarna we met de bus naar het hotel worden gebracht. We zullen 2 nachten in Athene verblijven en dineren ’s avonds in het hotel.

Dag 2 / 11-05-2023:


Vandaag zullen we vroeg in de ochtend een bezoek aan de Akropolis gaan brengen, gevolgd door een oriënterende stadsrondrit door Athene.

Hierna maken we een wandeling door het oude centrum van de stad met natuurlijk een paar stops onderweg voor een hapje en/of drankje op een van de vele uitnodigende terrasjes.

 

Dag 3 / 12-05-2023:

We verlaten Athene en gaan richting de Peloponnesos en de Argolis streek. Er zal een (foto-)stop gemaakt worden bij het bekende Kanaal van Korinthe. Verder bezoeken we vandaag de historische plaats Mycenae, met de bekende koningsgraven en de Leeuwenpoort. We eindigen de dag in Tolo waar we 2 nachten zullen overnachten.

 

Dag 4 / 13-05-2023:

 

Vanochtend bezichtigen we Epidaurus met zijn bekende theater. Op de terugweg stoppen we bij een olijfolie fabriek waar we een korte rondleiding & proefgelegenheid krijgen. Hierna rijden we terug naar Tolo voor een rustige middag aan zee.

 

 

Dag 5 / 14-05-2023:

We verlaten Tolo en rijden naar het nabij gelegen gezellige plaatsje Nafplion waar we de ochtend zullen door brengen.  Met de bus rijden we eerst naar de dominerende Palamidi burcht met prachtig uitzicht over de stad en baai. Ook zal een ouzo-destilleerderij/annex-museum worden bezocht. Na wat vrije tijd in het gezellige oude centrum beginnen we aan de rit naar Olympia waar we in de namiddag zullen aankomen voor 1 overnachting.

Dag 6 / 15-05-2023:

We maken een bezoek aan het indrukwekkende Olympia – de geboorteplaats van de Olympische Spelen. U ziet o.a. de tempels, het stadion en natuurlijk de plaats waar het Olympisch vuur wordt ontstoken elke 4 jaar. Ook het prachtige museum zal worden bezocht. In de middag rijden we door naar Delphi voor de overnachting.

Dag 7 / 16-05-2023:

 

Vandaag staat een bezoek aan de opgravingen en het museum van Delphi op het programma. Hierna rijden we richting Arachova – daar bezoeken we het nabij gelegen prachtige klooster Ossios Loukas. Hierna gaat de rit richting Athene om te eindigen aan de kust – in Mati, gelegen aan de westkust van het schiereiland Attika voor de laatste overnachting in Griekenland.

 

Dag 8 / 17-05-2023:

De ochtend staat vrij om heerlijk even bij te komen van de reis en alle indrukken te verwerken.

Rond 12.30 uur zal de bus en gids ons meenemen naar het dichtbij gelegen Nea Makri. Dit plaatsje heeft een gezellige boulevard met veel restaurantjes en cafeteria’s. Hier zal een typisch Griekse 3-gangen afscheidslunch georganiseerd worden. Daarna is er nog vrije tijd om te heerlijk te flaneren over de boulevard en een kopje koffie of wat anders nog te nemen voor we vertrekken naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Eindhoven. Aangekomen in Eindhoven staat er weer een bus voor ons klaar om ons terug te brengen naar Nuenen.

Klik op deze regel voor de uitgebreide informatie over onze Griekenlandreis.

Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met Corry Zimmer: bericht aan Corry
telefoon: 06 519 491 23. Zij gaat deze reis begeleiden namens PVGE Nuenen.

Reisvoorwaarden van PVGE Nuenen
ANVR reisvoorwaarden