Over ons

PVGE Helmond

PVGE Helmond

PVGE Helmond is de kleinste PVGE vereniging, wij staan open voor iedereen en de leden hebben meestal geen of slechts een kort Philips verleden.

PVGE Helmond staat in nauw contact met de andere PVGE verenigingen en ouderen bonden.

Ook hebben we nauwe contacten met De Verenigde ouderenbonden Helmond (VBOH)

Tevens zijn er nauwe contacten met de Koepel gepensioneerden

Wat doen we in Helmond?

In de afgelopen 9 jaar heeft de afdeling Helmond reeds enkele bijzondere wapenfeiten op zijn conduite staat staan. Wij hebben reeds vele activiteiten voor onze leden opgestart zoals wandelen, fietsen, museumbezoek en een motorclub..
Tevens bieden we hulp bij het aanleren van computervaardigheden en bij het invullen van de belastingaangifte.

Daarnaast zijn wij in de wintermaanden actief met het organiseren van lezingen. Op deze woensdag middagen mogen wij ons verheugen in een gezonde belangstelling voor vele onderwerpen variërend van reisverhalen tot bedrijfspresentaties (o.a. Vlisco, ASML, FEI). Het bezoekers aantal varieert van 40 to 100 , waarbij deze lezingen ook open zijn voor niet leden.

Waar gaan we naar toe met onze vereniging?
De afdeling Helmond wil nu zijn lokale kennis van en verbondenheid met de specifiek lokale industriële historie verder verdiepen. De huidige “lokale” PVGE leden hebben bijna allemaal een industriële achtergrond en hebben een natuurlijke verbondenheid met techniek, handel en industriële ontwikkelingen. Echter culturele activiteiten zoals Museum bezoek vinden ook een grote belangstelling. Verder kunnen de leden zelf nieuwe activiteiten opstarten.