PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu
Museumclub

Rominâstra

Onze museumclub is genoemd naar Rominâstra, godin van de kunst.

Hoewel we onze club gemakshalve museumclub noemen, bezoeken we niet alleen musea, maar ook bijzondere exposities, interessante gebouwen, stadsdelen etc. Wij zorgen ter plaatse voor deskundige uitleg.

Wij willen niet meer dan 40 vaste leden, het maximum om nog goede begeleiding met uitleg bij onze excursies te organiseren. Doorgaans gaan er 20 tot 26 deelnemers mee met de excursies. Geïnteresseerde PVGE-leden kunnen ter kennismaking 2 keer deelnemen aan een excursie.

In 2024 hebben onze leden van de programmacommissie elke maand weer een mooi programma samengesteld: Den Bosch, Uden, Waalre, Deurne, Helmond, Schijndel en Valkenswaard waren de meest bezochte locaties.

Het vervoer per auto levert gelukkig geen problemen meer op.

Vervoer
We verzamelen ons op de eerste donderdag van de maand om 13.00 uur op het parkeerterrein bij het Kernkwartier in Nuenen. Iedereen komt op eigen gelegenheid naar het verzamelpunt en vandaar wordt het vervoer onderling geregeld door met elkaar mee te rijden. Meerijders betalen een bijdrage van € 4,00 per persoon aan degene die rijdt. De maximale afstand tot de geplande excursie is vastgesteld op circa 50 kilometer.

Overige kosten
De entree is voor eigen rekening. Veel leden maken gebruik van de Museumkaart. Verder betalen de leden een contributie van € 25,00 per jaar ter dekking van de kosten voor de rondleiders. Nadere informatie en/of aanmelding kan bij ons bestuur.

Bestuur:
Voorzitter: Tineke Wieringa, telefoon: 06 – 5172 1265
Secretaris: Carel Haisma, telefoon 06 – 3117 0764 , e-mail: bericht aan Carel
Penningmeester: Thea Slendebroek, telefoon: 040-283 4681

e-mail: pvge.rominastra@gmail.com

Hier leest u ons jaarverslag over 2023.

Onze club is opgericht in 2008.