PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu
Fotoclub

Knipoog

Komend jaar werken we niet met een jaarthema, maar met maandthema’s. Iedere maand een ander onderwerp, waar we mee aan de slag kunnen.

Onze foto-expositie van november 2023 trok veel belangstelling.
Klik op deze regel voor het uitgebreide verslag.

De eerste prijs was voor Yvonne van Otterdijk met “De Landende Jan van Gent”. Yvonne van Otterdijk en Cathrien Joosten eindigden op een gedeelde 2de plaats.

Yvonne kwam met 2 foto’s op de tweede plaats: “Parelmoervlinder op Distel” en “Atlasgebergte in Marokko”. Cathrien eindigde ook op de tweede plaats. Van haar was de raadselachtige foto van “Een Afvoerputje in een Fontein” waarvan velen dachten dat het een afbeelding van een krater was. Een scherpe afbeelding van betreffende foto ontbreekt helaas.

Algemene informatie over onze fotoclub

Onze club bestaat uit maximaal 15 leden met een passie voor fotograferen. We komen elke tweede en vierde week van de maand op donderdagmorgen bij elkaar in het Kwetternest.

We streven ernaar om regelmatig samen op stap te gaan voor een foto excursie. Dit kan dichtbij zijn en soms ook wat verder weg. Zo bezochten we in 2023 de Petruskerk in Vught, de Noordkade in Veghel, Airport Eindhoven, het Schoenenmuseum in Waalwijk, de foto-expositie van Alex Webb, de Gasometer in Oberhausen, Dordrecht en kasteel Heeswijk. De gemaakte foto’s verwerken we soms tot een AV-presentatie.

Op de ochtenden in het Kwetternest bespreken we de gemaakte foto’s, waarbij iemand uit de groep de bespreking voorbereidt en leidt. Ook fotobewerking en audiovisuele technieken komen aan bod. Wij hebben een eigen fotosite voor de clubleden van Knipoog op Google Drive. Dit vergemakkelijkt het bekijken en bespreken van de foto’s die worden ingezonden.

Jaarlijks exposeren we in het eerste weekeind van november in het Kwetternest.

Nog wat weetjes:
Onze contributie bedraagt €25,00 per jaar.
Ons huishoudelijk reglement kunt u hier lezen.
Onze fotoclub “Knipoog” is opgericht op 10 maart 2011.

Voorzitter: Betty Touw, telefoon: 040 – 283 4172
Secretaris: Juliette van Dieten, telefoon: 0499 – 471803, e-mail: bericht aan Juliette van Dieten
Penningmeester: Sjef Kouwenberg, telefoon: 06 – 5204 5435

Jaarverslag 2023 Knipoog

De paardenfoto hiernaast is van Yvonne van Otterdijk. De architectuurfoto bovenaan de pagina is van Miep Luken.