PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Dagtocht Zeewolde en Garderen

Beschrijving van de dagtocht

Vertrektijd: 08.30 uur, dus om 08.15 bij de bus.

Vanaf onze opstapplaats bij de Clemenskerk rijden wij per luxe touringcar rechtstreeks naar Zeewolde. Daar worden wij, in de gezellige hal van Tingieterij Flevotin, ontvangen met koffie en gebak, waarna wij een rondleiding krijgen door het bedrijf.

Flevotin is een familiebedrijf, waar de gezellige familiaire sfeer nog heel belangrijk is. Tijdens de rondleiding en de demonstratie wordt het gehele productieproces doorlopen. Alles wat binnen het proces gebeurt is handwerk, waarbij vooral de nabewerking een geduldig en precies werkje is.

Aan het einde kunt u nog even gezellig in het winkeltje rond kijken.

We rijden vervolgens, via een leuke toeristische route, richting de Veluwe, naar Garderen. In Garderen gaan we op bezoek bij de Beeldentuin en ‘t Veluws Zandsculpturen Festival. Ieder jaar wordt er weer een nieuw thema bedacht, worden er nieuwe sculpturen gemaakt door ’s werelds beste beeldhouwers en dit jaar is het thema: Onze Vaderlandsche Geschiedenis. Een thema waarin voorkomen: personen, tradities, klederdrachten, ambachten en ga zo maar door.

Naast de zandsculpturen is er ook nog een Beeldentuin. Dit alles is niet alleen een lust voor het oog, maar ook nog heel leerzaam voor bezoekers van alle leeftijden. De paden zijn goed begaanbaar. Er is een horecagedeelte (de Rozentuin) waar u iets kunt eten of drinken, maar u kunt natuurlijk ook uw meegebrachte broodje opeten op een van de bankjes.

Aan het einde van de middag rijden we terug naar Nuenen, maar niet na eerst in Nistelrode genoten te hebben van een heerlijk 3-gangen diner.

Bij de prijs inbegrepen: Vervoer per luxe touringcar, koffie met gebak, entree Tinfabriek met rondleiding en entree Zandsculpturenfestival, 3-gangen diner, administratiekosten en attentie voor de chauffeur.