PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu
Beleggingsstudieclub

De Ouwe Sok

Wij willen ons samen buigen over de ingewikkelde materie van de beleggingswereld.

Op basis van fundamentele en technische analyses selecteren we beleggingsproducten en beleggen daarin met kleine bedragen. Wat je zelf belegt, willen wij als studieclub niet weten, maar de club kan je wel helpen om beter te gaan beleggen.

De Ouwe Sok belegt in beginsel alleen in aandelen en ETF ’s. Een ETF is een Exchance Traded Fund, een fonds dat bestaat uit meerdere aandelen. Elke maand leggen de leden € 13.50 in. Afhankelijk van de totale inleg heeft een lid recht op een percentage van het totale kapitaal.

 

Hoe gaat het binnen De Ouwe Sok?

Op internet, in kranten en tijdschriften kom je ongelooflijk veel informatie tegen, plus ook onderling verschillende analyses. Die informatiebronnen delen we met elkaar. We hebben een onderverdeling in sectoren zoals de consumptie sector en de industriële sector. We vormen zich specialiserende duo ’s per sector. Deze duo ’s hebben regelmatig contact met elkaar. Om een echt zo breed mogelijk zicht te krijgen op alle sectoren, moet je met ongeveer 20 mensen zijn.

Daar komen we nog niet aan. Daarom zijn nieuwe leden van harte welkom!

Wij komen de 2e woensdag van de maand om 13.30 uur samen in het gemeenschapslokaal van PVGE Nuenen “Het Kwetternest” en overleggen dan over de stand van zaken en nemen besluiten over koop/verkoop van beleggingsproducten.

Onze beleggingsstudieclub heeft een inschrijving bij de Kamer van Koophandel en is lid van de VEB ( Vereniging van Effecten Bezitters). Wij zijn een beleggingsstudieclub met eigen statuten en huishoudelijk reglement. De portefeuille van De Ouwe Sok (afgekort DOS) is ondergebracht bij de Saxobank.

Geïnteresseerd? Wilt u wat meer informatie? Bel met één van de onderstaande personen.

Voorzitter :  Ate van Delden, telefoon 040 – 2854164
Secretaris  :  Mia van ’t Land – Wetemans, telefoon  06 5782 2730  bericht aan Mia
Penningmeester : Ronald Rueb, telefoon: 06 5587 4807

Hier leest u ons jaarverslag over 2022