PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Tafeltennisclub 'Avanti'

Tafeltennis is een gezellige sport voor jong en oud. Je gebruikt veel spieren en verbetert je reflexen. Je moet alert zijn, en tegelijk is tafeltennis een ontspannende bezigheid.

Contributie: € 65,– per jaar
Contact: J. Henrichs, 040 8448048
06 20963153, jos.henrichs@gmail.com
Voorzitter: J. Henrichs, 040 2413729
Secretaris: J. Zuiver, 06 19560005
Penningmeester: H. In ’t Zandt, 06 21117291

De tafeltennisclub Avanti is opgericht op 21 februari 1986 en heeft in 2016 haar 30 jarig bestaan gevierd. Met circa 18 geïnteresseerden en de aanschaf van enkele tweedehands tafels is destijds van start gegaan. Al gauw nam het aantal leden toe en werd besloten om in twee groepen te gaan spelen. Er zijn leden die al ca. 20 jaar actief deelnemen aan het spel. Er wordt gespeeld in een van de zalen van Gemeenschapscentrum De Lievendaal, Lievendaalseweg 3, 5652 SB Eindhoven.

De speeltijden zijn dinsdagmiddag van 13.00 tot ca. 15.30 uur en vrijdagmorgen van 09.30 tot ca. 11.30 uur. Ter versterking van het onderling contact van spelers uit de dinsdag- en vrijdagploeg spelen wij tweemaal per jaar, in een menging van een dinsdagspeler en een vrijdagspeler in één team, enkele wedstrijden om de wisseltrofee en een leuk prijsje.

Er wordt op drie professionele tafels gespeeld, veelal in dubbelspel met een mix van mannen en vrouwen. Maar ook tussendoor of afsluitend kan er enkelspel gespeeld worden. Wedstrijdelementen spelen geen overheersende rol, de sfeer en het sociale contact zijn tijdens spel en koffiepauzes mede bepalend.

Bent u in het verleden als recreant of amateur-sporter actief geweest met tafeltennis en wilt u dat, nu u gepensioneerd bent weer eens oppakken, neem dan contact op met de voorzitter/secretaris. Wij bieden u de mogelijkheid voor een veelzijdige lichaamsbeweging in de vorm van een ongedwongen potje tafeltennis. Wilt u plezier aan uw sport beleven, dan is het voor uzelf en de overige leden van belang, dat u redelijk kunt tafeltennissen. Er wordt geen wedstrijdsport bedreven, maar best wel pittig(met een glimlach) gespeeld ! Naast enkele (oud)wedstrijdspelers zijn het merendeel van de leden recreanten, die met elkaar veel plezier aan deze sport beleven. Komt u geheel vrijblijvend eens kijken ……… dan komt meespelen vanzelf!

Graag tot ziens.
Jos Henrichs, voorzitter
Henny In ’t Zandt, penningmeester
Josée Zuiver, secretaris