PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Individuele belangenbehartiging

PVGE Eindhoven streeft er naar u te steunen bij onderwerpen als belastingaangifte, aanvraag van een Wmo-voorziening en advisering bij andere maatschappelijke onderwerpen. Hiervoor zijn goed opgeleide vrijwilligers beschikbaar.
In drie hoofdstukken wordt hierop nader ingegaan:

Hulp bij belastingaangifte
Voor hulp bij het invullen van de belastingpapieren staan ieder jaar vrijwilligers (HUBA’s) klaar om u van dienst te zijn. Ieder jaar rond de jaarwisseling wordt u hier via de Schouw op attent gemaakt.

Cliëntondersteuning Wmo
Mocht u het zelfstandig thuis wonen steeds meer als een grotere last ervaren dan komt u wellicht in aanmerking voor een Wmo-voorziening die door de gemeente verstrekt wordt. Bij de aanvraag en de verdere ontwikkeling kunt u de hulp inroepen van een Wmo-cliëntondersteuner (CO).

Maatschappelijke advisering
Hiervoor staat de Vrijwillige Ouderen Adviseur (VOA) opgesteld. Deze is speciaal opgeleid om te helpen met allerlei vragen en problemen die te maken hebben met het ouder worden. De VOA is een vertrouwenspersoon en is onafhankelijk van organisaties, gemeente of instellingen, is goed op de hoogte van allerlei regelingen en voorzieningen en kan doorverwijzen naar organisaties en hierbij bemiddelen.
Voor vragen of hulp kunt u contact opnemen met een van de volgende personen:

  • Kees Blokker: 040 2567437 (CO en VOA)
  • Frank van Pijkeren: 040 2619907 (CO, VOA en HUBA)
  • Joke Speldenbrink: 040 2622338 (CO en VOA)

Er wordt vanuit andere belangengroepen ook onafhankelijke cliëntondersteuning (OCO) aangeboden. Kijk op de nieuwe website van de gemeente https://oco.eindhoven.nl.