PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Jeu de Boulesclub 'de Keilers'

Binnen en buiten

Contributie: € 50,– per jaar
Contact: J. Kleingeld, 0499 477911
Voorzitter: H. Wanten 040, 2421805
Secretaris: J. Kleingeld 0499 477911
Penningmeester: A. Oele, 040 2518054

Jeu de boules spelen we buiten maar ….

Jeu de boules spelen we ook binnen.

Wel eens in Frankrijk geweest? Dan zal het Jeu de Boules spel (in Frankrijk: petanque) bekend zijn. Zo niet dan zul je er zeker wel eens van gehoord hebben. Ook hier wordt het spel door velen in clubverband als competitiespeler dan wel als recreant gespeeld.

En ook de PVGE heeft (al 40 jaar) een Jeu de Boulesclub met voor kenners de passende naam “De Keilers”.

Er wordt bij ons recreatief, maar wel serieus gespeeld, dus met de intentie als eerste 13 punten te scoren en daarmee een spel te winnen. Dat daarnaast tijdens de pauze tijd is voor het sociale contact, een wezenlijk onderdeel van het spel, spreekt van zelf. Er is geen verplichting iedere speelochtend aanwezig te zijn, de leden zijn vrij al dan niet te komen spelen. Wel wordt verwacht dat ze op tijd komen, maar moet men eerder weg dan kan dat. Geen ervaring? Is geen probleem, de oude rotten zijn altijd bereid nieuwe “keilers” de eerste beginselen van het spel bij te brengen.

Om lid te kunnen worden van “De Keilers” moet men wel lid zijn van de PVGE; onze contributie bedraagt € 50,- per jaar. Maar voor men lid wordt is er altijd de mogelijkheid een keer mee te spelen om de sfeer te proeven.

Wanneer spelen we en waar?
Gedurende de periode van april t/m september wordt er  woensdagmorgen gespeeld op de buitenbanen bij de Petanquehal (sportcomplex Eindhoven – Noord); bij slecht weer kunnen we binnen spelen. Gedurende de periode oktober t/m maart spelen we op de woensdagmorgen op de binnenbanen van de Petanquehal . Er wordt gespeeld van 9.30-12.00 uur met een pauze van 10.30-11.00 uur.
Zowel buiten als binnen pauzeren we voor een consumptie (voor eigen rekening). We hebben nu 22 leden (gelijkelijk verdeeld naar dames en heren) en gemiddeld zijn zo’n 15 leden op een speelochtend present.

Meer informatie?
Neem dan contact met Jac Kleingeld, tel. 0499 47 79 11

GA JEU-DE-BOULEN BIJ DE PVGE-CLUB “ DE KEILERS “

Geen ervaring ?
Geen probleem , je leert de spelregels en hoe te werpen van ervaren leden en die zijn er altijd

Maar boulen dat doen toch alleen mannen !
Ja dat zou je wel denken als je in Frankrijk naar het spel op het pleintje kijkt , maar bij onze club is dat niet zo , de helft van onze leden zijn dames.

En die ijzeren ballen waarmee gegooid wordt, zijn die dan niet te zwaar voor mij?
Dat blijkt in de praktijk geen probleem te zijn , 700 gram wegen de boules en die zijn goed te hanteren.

Maar die ballen moeten toch worden opgeraapt en ik kan moeilijk bukken !
Dan ben je niet de enige. Daar is een hulpmiddel voor in de vorm van een magneetje aan een touwtje.

Het zou wel fijn zijn als ik iedere week kan boulen en niet alleen als het zonnetje schijnt !
Laten we voorop stellen dat het een buitensport is, dus we spelen in de zomerperiode op woensdagmorgen buiten op de banen bij de petanquehal (bij het Ir. Ottenbad in Woensel) maar bij regenachtig weer kunnen we binnen spelen; in de winterperiode spelen we op woensdagmorgen in de (verwarmde) hal. Het gehele jaar kun je dus spelen.

Hoe lang wordt er gespeeld ?
We beginnen om half tien en we stoppen om twaalf uur. Koffie wordt er natuurlijk ook gedronken ; van half elf tot elf uur verpozen we buiten of binnen in het restaurant “De Aquarant” (gelegen bij de banen).

Hoe kom ik aan ballen ?
Ja ,die moet je aanschaffen maar met een beetje moeite zijn die voor een redelijke prijs te koop; maar wil je eerst eens een paar keer mee gooien dan zorgen wij wel voor een setje ballen.

Wat zijn de kosten ?
De contributie bedraagt € 50 (naast uiteraard de kosten van het PVGE-lidmaatschap), en daarvoor ben je dan een heel jaar op  woensdagmorgen van de straat.

Ben ik verplicht iedere ochtend te komen ?
Je kunt komen wanneer je zin hebt. We spelen niet in competitie-verband maar we verwachten wel dat je op tijd aanwezig bent in verband met de indeling van de teams.

Hoe is de sfeer ?
Een vraag die vaak gesteld wordt maar waar we geen antwoord op kunnen geven. Daarom maken we, indien je geïnteresseerd bent de afspraak: speel eerst eens een aantal keren mee en bepaal dan of het spel en de groep je bevalt.

Al ervaring ?
Natuurlijk zijn degenen die (enige) ervaring hebben van harte welkom, een voorwaarde is wel de bereidheid met een ieder te spelen.

Nog vragen, interesse ?
Neem contact op met de secretaris van de club: Jac Kleingeld, tel. 0499 477911