PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu
Voor al uw IT problemen

Computerclub 'PCC'

Problemen met uw computer, tablet of smartphone, vraag hulp bij de computer club.

Contributie: € 42,25 per jaar
Contact: Colette Keuten, 06 24594224, pcc@pvge-eindhoven.nl
Voorzitter: Jan Wijers,
Secretaris: Colette Keuten
Penningmeester: Frans Smulders

Na een lange aanloop is het ons gelukt om met een enthousiaste groep te starten met onze Computerclub. Doel van de PCC is om zoveel mogelijk leden te bereiken, van die met helemaal geen van computerkennis tot PVGE-ers die veel meer met de computer willen doen. We doen dit samen met de Seniorenacademie van de HCC (Hobby Computer Club) omdat zij nagenoeg dezelfde doelstelling hebben en de continuïteit van de ondersteuning goed kunnen borgen.
Computer in brede zin

Met computer bedoelen we niet alleen de PC maar ook de laptop, de tablet en de smartphone. Ook maakt het niet uit of de computer draait op Windows, IOS (Apple), Linux of Android, alle systemen behoren tot onze doelgroep.

 

Als u niets of weinig weet van computers dan helpen we u met E-mailen, Internetten, telebankieren en alle andere dingen die u met uw computer wilt doen. Ook kunnen we adviseren bij de aanschaf van een computer. De helpdesk staat klaar om u te helpen bij installeren, bij hardware-problemen, bij herstellen van (installatie-)fouten en uitleg geven. Zijn er dingen niet duidelijk, schrijf het op en we helpen u weer op weg.

Veel leden redden zich prima met de computer en willen hun horizon verbreden door er ook andere dingen mee te doen. Denk hierbij aan foto-/videobewerking, websites bouwen, robotica, 3D-printing, flightsimulatie, genealogie, programmeren, etc. Voor deze leden zijn de maandelijkse inloopdagen en de presentaties het meest interessant. Hier staat ook een testbank om problemen met hardware te onderzoeken.

Presentaties

Daarnaast zijn er veel interessante onderwerpen die betrekking hebben op de digitale wereld om ons heen. Denk hierbij aan de digitale veiligheid, digitale erfenis, Windows-upgrades, de diverse Office pakketten, etc. De HCC seniorenacademie heeft iedere maand in ‘t Slot of de Orka (Tongelre) een interessante presentatie waar je als PCC lid gratis aan kunt deelnemen. Nieuwsbrieven en de websites informeren u over die onderwerpen.