PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Australië: ‘de lachende walvis’

Lezing: Maandag 26 september 2022 om 14.00 uur
Inleider: Dick van Toorn
Locatie: De Lievendaal, Lievendaalseweg 3, Eindhoven
Aanmelden: vóór 19 september 2022

Op onze verre reizen hebben we heel wat meegemaakt en interessante dingen gezien. U gaat deze middag mee op een avontuurlijke camperreis dwars door Australië, van het noordoosten naar het zuidwesten, een afstand van 15.000 km. U maakt kennis met dit enorme land, de mensen, hun cultuur in ontzaglijke ruimte en schitterende natuur.

De start is in Cairns, tropisch Queensland, met het Barrière Rif, tropisch regenwoud en gouden stranden. Dan reizen we door ruig binnenland met vogels en bloemen naar Brisbane en de prachtige ‘Gold Coast‘. Daar vinden we de interessante Aboriginal cultuur.
Via de mysterieuze Blue Mountains van New South Wales reizen we naar Sydney, met het Royal National Park en de ruige Pacific Coast. Dan westwaarts, door Victoria in voorjaarstooi, naar de mijnstadjes Broken Hill en Silverton in ‘the Outback’.

We reizen door South Australia, naar Flinders Ranges Nationaal Park, vliegen er overheen, zien authentieke Aboriginal rotskunst in ruige rotsachtige natuur en vele soorten kangoeroes. Dan volgen we de Zuidelijke Oceaankust, 1200 km door de boomloze Nullarbor Vlakte. We zien ontelbare kangoeroes, gigantische vogels, prachtige bloemen, reptielen en… lachte daar een walvis?
We bereiken op deze tocht West Australia en varen er langs de zuidkust, met hagelwitte stranden, azuren zee en bijzondere dieren. Op bezoek in het ongerepte Stirling Range Nat. Park zien we de zeldzame Australische eekhoorn en een unieke flora.

Na 5 weken avontuur eindigt deze prachtreis in havenstad Fremantle aan de Indische Oceaan. We ontmoeten kleurrijke mensen en eindigen met maritieme historie.

Aanmelden

    Er wordt een bijdrage van € 2,00 per persoon gevraagd, te voldoen vóór de aanvang van de lezing. Aangezien er kosten worden gemaakt, verwachten wij dat u komt als u zich aangemeld hebt. Plotseling verhinderd, meldt u dan af!

    Velden met (*) zijn verplicht.