PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Op weg naar Kerst de wereld rond

Muzikale lezing: Maandag 19 december 2022 om 14.00 uur
Inleider: Clemens Lasance
Locatie: De Lievendaal, Lievendaalseweg 3, Eindhoven
Aanmelden: vóór 12 december 2022
Informatie/afmelden: Janny Vrijhof, 040 2624087

We gaan kerstmuziek horen uit heel de wereld over een periode van zo’n 800 jaar. U zult waarschijnlijk ook muziek te horen krijgen die u nog niet eerder hebt gehoord en waarvan u daarna denkt: “ik heb iets gemist.” Naast wat bekender werk ook op het programma: Sweelinck, Krcek, Honegger, Berlioz, Yon, Ryba, Ruppe, Enya en Meeuwis. Het geheel wordt visueel verluchtigd door projectie van alle teksten en van passende beelden.

Clemens Lasance is sinds ruim 13 jaar met pensioen na 40 jaar als wetenschapper/technoloog bij Philips te hebben gewerkt, waarvan de laatste 15 jaar op het NatLab. Hij is dus geen musicoloog, maar heeft wel een behoorlijke kennis van muziek en bezit een zeer ruime CD-verzameling. Hij verzorgt met een paar collega’s elke week een paar uur klassieke muziek in zorgcentrum Jo van Dijkhof in Nuenen, en heeft een aantal jaren met weer andere mensen een klassiek programma verzorgd op de lokale radiozenders GlowFM en Studio040. Daarnaast heeft hij voor de cultuurcommissies van de PVGE en het Academisch Genootschap elf keer het programma ‘Klassiek rond de Lunch’ gepresenteerd, elke keer met een ander thema, waaronder Kerstmis.

 

Aanmelden

    Er wordt een bijdrage van € 2,00 per persoon gevraagd, te voldoen vóór de aanvang van de lezing. Aangezien er kosten worden gemaakt, verwachten wij dat u komt als u zich aangemeld hebt. Plotseling verhinderd, meldt u dan af!

    Velden met (*) zijn verplicht.