PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Namibië – Land van zand

Inleider: Koos Middeljans

Datum: 18 september 2023, 14.00 uur

Locatie: ‘De Lievendaal’, Lievendaalseweg 3 Eindhoven

Aanmelden: vóór 11 september

Informatie/afmelden: Janny Vrijhof, 040 2624087


75% van het land is woestijn. Het is zo groot als Frankrijk en Spanje samen, ofwel 20x zo groot als Nederland. Het ligt aan de westkant van Zuid Afrika en het was er vroeger een onderdeel van.

Ooit kwamen de Nederlanders langs en stichtten Walvisbaai, die ze gebruikten als bunkerplaats (vers water, vers voedsel – tegen de scheurbuik) op weg naar Indonesië.

Daarna kwamen de Engelsen en vervolgens werd het een Duitse kolonie. De halve bevolking werd uitgemoord. Veel Duitse paarden zijn achtergebleven en hebben zich bijzonder goed aangepast aan het droge woestijnklimaat. Sinds 1990 is het een onafhankelijk land.

Terug naar het zand. Het is er prachtig en leeg. Er wonen maar twee miljoen mensen, opgedeeld in verschillende stammen.

Er wonen heel veel beesten, van schorpioenen tot olifanten en leeuwen. Alle beesten lopen los, behalve de leeuwen.

Wij hebben met zijn tweeën drie weken door dit land gereden met een 4-wheel drive. Voor de pauze vertellen wij een verhaal met ruim 100 dia’s en na de pauze tonen we een video-impressie van deze zeer unieke reis.

Koos en Suzanne Middeljans

Aanmelden

    Er wordt een bijdrage van € 2,00 per persoon gevraagd, te voldoen vóór de aanvang van de lezing. Aangezien er kosten worden gemaakt, verwachten wij dat u komt als u zich aangemeld hebt. Plotseling verhinderd, meldt u dan af!

    Velden met (*) zijn verplicht.