PVGE algemeen
Venster sluiten
Waar bent u naar op zoek?
Venster sluiten
Menu

Marokko – passie in kleuren!

Inleiders: Guus Reinartz

Datum: 18 december 2023, 14.00 uur

Locatie: ‘De Lievendaal’, Lievendaalseweg 3, Eindhoven

Aanmelden: vóór 11 december

Informatie/afmelden: Janny Vrijhof, 040 2624087

Marokko is als een oase voor de zintuigen, het land van de 1001 kleuren. Een Arabisch spreekwoord luidt: “De hele wereld is als een pauw en Marokko zet daarin pronkend zijn staart op!” Onbeschrijfelijke kleurnuances bieden de ogen een schilderachtig beeld vol bekoorlijkheid en charme. Landstreken van buitengewone gratie met reusachtige, typische rondgeslepen rotsblokken, die door een ingewikkelde stellage in evenwicht worden gehouden. De schoonheid van de bergketens van de Hoge Atlas werkt als een magneet op wandelaars en bergbeklimmers uit de hele wereld.
De betovering van de woestijn wordt gekenmerkt door zacht gewelfde zandduinen. Als een parelsnoer liggen witte, met massieve muren en hoge torens versterkte havensteden aan de Atlantische kust. Of je nu de zee, de groene dalen, de oases of de Koningssteden bezoekt, Marokko brengt iedere bezoeker in vervoering met zijn fascinerende contrasten en zijn verrukkelijke gastvrijheid! De kunst van verhalen vertellen, het musiceren en het kunsthandwerk behoren in Marokko tot de diepgewortelde cultuur.
Marrakech is de grootste Berber-metropool, die met zijn labyrint van steegjes in de Medina z’n Middeleeuwse structuur prachtig heeft weten te behouden.
In de overdekte “soeks” verleiden ons kakelbonte artikelen. Het geschreeuw van de handelaren en hun klanten vormt een haast meerstemmig koor. De geuren van de Oosterse specerijen hangen rond de vele restaurantjes.
Marokko is een betoverende lapjesdeken van vruchtbare en droge, van hoge en diepe, bergachtige en vlakke landschappen met een ongekende natuur.
Het land vormt een brug tussen de Oriënt en Europa, tussen traditie en moderne tijd!

 

Aanmelden

    Er wordt een bijdrage van € 2,00 per persoon gevraagd, te voldoen vóór de aanvang van de lezing. Aangezien er kosten worden gemaakt, verwachten wij dat u komt als u zich aangemeld hebt. Plotseling verhinderd, meldt u dan af!

    Velden met (*) zijn verplicht.